Välkommen hem #64 Fredrik Hansson

, ,

Välkommen hem #64 Fredrik Hansson

 

Inför säsongen 2022/2023 så fyller Ljusdals BK på med elitserierutin, efter mycket funderande om när i tid och överläggningar med familjen så väljer Fredrik Hansson att flytta hem till Ljusdal igen.
Fredrik eller Hansson som vi kallar honom, kommer med en hel del elitserierutin i bagaget efter sin tid i huvudstaden.
Hemsidan letade upp Fredrik och kollade med honom vad han har för tankar inför säsongen.

Hur känns det här?
– Det känns väldigt spännande och superkul att vara hemma i Ljusdal igen, jag vet ju att det är så många spännande ungdomar i det här laget som är på väg framåt. Där kan jag förhoppningsvis med min rutin hjälpa till, med framförallt trygghet och lugn.

Berätta lite för oss, vad får LBK med Fredrik Hansson i laget?
– Med Fredrik Hansson i laget får LBK, trygghet och (elitserie)rutin samt en högre medelålder (Skratt)

Varför blir det LBK?
– LBK var det självklara valet, jag och familjen (sambon och dottern) flyttar hem till Ljusdal igen efter 7år i Stockholm för mig och 8år för sambon Lina. Både Fredrik och Lina härstammar från Ljusdal och har således sina familjer i närheten, då är det enklare att få hjälp med exempelvis barnvakt när man ska spela bandy. Sen är det ju såklart super roligt att jag får chansen att spela bandy i Ljusdal igen. Fredrik tillägger: att det blir inte bara och bara att ta sig in i det här laget! Det blir många timmar i spåret och på gymmet för att komma ikapp, då jag inte var del av någon elitsatsning förra säsongen. Situationen med familj, jobb osv gjorde att det inte var möjligt. Men nu är vi på plats i Ljusdal och jag har börjat träna med laget, ispass förra veckan och löpning denna veckan.

Ola Bengtsson, Sportchef i Ljusdals BK säger såhär om sin hemvändare
-Jag är jätteglad att Fredrik är tillbaka där han hör hemma, i sin moderklubb LBK!
Vi får hem en lurig och hal spelare med vass skridskoåkning, som är användbar på egentligen alla positioner (utom i mål då…)

Speciellt glad är jag över att en Ljusdalskille kommer hem i en ålder där en bandyspelare börjar bli som bäst. Och, då till ett till största möjliga del lokalproducerat lag som är föreningens strategi, och när vi, åtminstone tillfälligt, tappat några egna talanger, så innebär Fredriks återkomst än mer!

Han kommer att bidra till att skapa ett lugn i vårt till stora delar unga lag, och ge oss ingredienser vi saknade under föregående säsong.
Den erfarenhet han fått via elitseriespel i Tellus samt avancemang till elitserien med AIK kommer att märkas på IP i vinter”

Tre snabba med Fredrik!

– Stockholm eller Ljusdal? Ljusdal!

– Bandy inne eller ute? Förhoppningsvis inne i Ljusdal, i den närmsta framtiden.

– Pizza eller kebab? Pizza!
Med det så tackar vi Fredrik och släpper iväg honom till elljusspåret där dagens träning går av stapeln.

 

//L-B Kåå