Agent 007 Andersson med licens att hålla nollan mot Västanfors!

, ,

Det är intensivt matchande för Ljusdals BK och Järvsö Bandy detta veckoslut och allra intensivast är det nog för målvakten Rasmus ”007” Andersson.

Järvsö Bandy tjuvstartade nämligen helgen med att slå Selånger i en tät och dramatisk match på fredag kväll. En match där Järvsö lyckades vinna efter mål på övertid.

Rasmus Andersson vaktade Järvsös kasse mot Selånger, men hann knappt mer än att spänna av sig benskydden förrän det var dags för att börja ladda inför nästa match. Rasmus ersätter nämligen Patrik Aihonen i LBK som i dag spelar mot Västanfors på Herosvallen i Smedjebacken med start 14:00.

Två matcher på två dagar låter ganska tufft, men det återstår ju även en söndag. På veckans sista dag tar sig Järvsö Bandy an Umedalen hemma på Ljusdals IP och även då ska Rasmus dra på sig benskydden.

Precis innan avfärden till Smedjebacken fick vi ett snack med den dubblerande målvakten/agenten.

Kvällsmatch i går, hur känns kroppen så här morgonen efter?

– Kroppen har haft bättre dagar om man säger så… Smällen jag fick i slutet av matchen tog hårdare än vad jag trodde, men det här är divison 1 och då ska det göra ont att ta två poäng!

Segermål på övertid mot Selånger, känslan?

– Känslan när man ser bollen i nät och man hör Sven ”Pirro” Perssons skrik över hela idrottsparken är svårslagen! En eufori men även en sjuk lättnad, en seger jag tycker vi var värda.

Med din bakgrund som golfspelare, blir du aldrig sugen att själv gå fram och slå alla eventuella straffar?

– Skulle jag själv bestämma hade jag tagit varje straff! Jag brukar skämta om att jag skjuter hårdast i laget förutom möjligtvis Fredrik Hansson.

Hur kommer det sig att du blev burväktare?

– Jag vill minnas att det hade att göra med ett poolspel när vi var yngre. Vi hade ingen keeper så jag hoppade in och där blev jag kvar. Jag fastnade väldigt fort för sysslan och man kan nästan jämföra det med golfen. Man är med i ett lag, men ända lite ensam. Det är verkligen en position där man syns varje match och man blir antingen Gud eller syndabock. Det är väl det jag älskar med den sysslan.

Du fick hoppa in som Agent 007 när Järvsö Bandy promotade matchen mot Selånger. Kan vi förvänta oss fler uppdrag av dig som agent närmaste framtiden?

– Absolut! Det är inte sista gången jag dyker upp på bioduken!

Agent 007 Andersson med licens att kasta ut bollen till en medspelare…

Målvaktskollegan Axel Nilzon har (med hjälp av lagledaren Bengt Knapp?) lyckats få med sig sina målvaktsbenskydd till matchen mot Västanfors…

Kalle Eriksson gör comeback efter sin knäskada och ersätter sjuke Affe Nordlund. Kalle spelade nyligen i Järvsötröjan hemma mot Gustavsberg.

Rasmus Gustafsson och Tobbe Blomqvist är redo för att spela på en arena de aldrig tidigare har lirat på: Herosvallen i Smedjebacken.

Stefan och Mr Q (Kent Udd), rattens riddare! Kent har numera lämnat över ratten till Stefan och hinner därmed avnjuta en och annan hundpromenad istället.

Kapten Nilsson redo för en rejäl tupplur på bussen!

Elias Schröder laddad för bortaresa!

Flower-Power hoppar in I bussen. Smedjebacken kommer aldrig mer bli sig likt…