Storstilad bortaseger i premiären

, ,

 

Det var ett mycket beslutsamt LBK som mötte upp premiären på bästa sätt under lördagskvällen i Gubbängens Aktivitet och Skridskohall. Redan i 4:e minuten blev Tim Stjernström frispelad och Ljusdals ledning var ett faktum, och det gulklädda bortalaget följde upp det första målet med att greppa matchen på ett utmärkt sätt. Där mycket grundade sig i en väldigt bra defensiv som inte gav DIF många möjligheter att skapa något konstruktivt.

Och framåt spelade vi ett bra omväxlande spel där vi fick med många spelare i våra attacker, men det kom även en del lite längre bollar som gjorde det svårt för våra randiga motståndare att hitta ett lugn när dom skulle försvara sitt mål.

LBK gick snabbt iväg till en 3-0 ledning innan Djurgården fick det läge som ändå skulle kunna gett dom kontakt i matchen, då en blåklädd kunde ta emot ett lyft och bli helt fri med Aihonen från 30 meter. Men här visade Kalle Eriksson sin otrolig inställning när han satte full fart efter Djurgårdaren och kunde störa honom i friläget så pass att han och Patrik kunde redan ut det kritiska läget. Mycket viktigt i det skedet att inte ge DIF möjligheten till kontakt.

Och innan domaren visslade för halvtidsvila hade vi utökat ledningen till 0-5.

Under den andra halvan gjorde vi vad som behövdes och matchen var inte lika blixtrande men ändå på något sätt skön för alla gul/gröna hjärtan. Slutresultat skrivs tillslut till 2-8 och en mycket väl godkänd premiär kan tillskrivas laget.

Nämnas ska väl att i matchen slutminuter får Affe Nordlund och en spelare i Djurgården syna det röda kortet från domaren efter en liten brottningsmatch, här ska det bli väldigt intressant att se vad ligans videokommiten beslutar då en avstängning på dessa 2 spelare skulle vara en mycket hård dom.

Nu har spelarna äntligen en träningsvecka hemma på Idrottsparken att se fram emot som uppladdning inför nästa helgs bortamatch mot Katrineholm.

LET´S GO LBK!