Vad vet du om LBK:s allsvenska säsong? Quiz-time…

, ,

Ljusdals förlustnolla är fortfarande intakt efter hemmaseger med 5–3 mot Djurgården.

Som enda obesegrade lag i bandyallsvenskan ligger Ljusdal på tredje plats i tabellen, endast en poäng bakom serieledarna Kungälv och på samma poäng som Åby Tjureda. På lördag väntar en viktig hemmamatch mot Örebro samtidigt som fjärdeplacerade Boltic tar emot Åby Tjureda hemma i Karlstad. Två högintressanta matcher inför kommande landslagsuppehåll.

Ljusdal ligger alltså i topp när det gäller antal nollor i förlustkolumnen. Dessutom ligger LBK i topp i flera andra ligor. Har ni koll på dessa? Svaren finns i bildtexterna.

Jonas Pettersson har med sina 34 mål en kraftig ledning i allsvenskan målliga. Närmast jagande spelare i allsvenskan ligger på 22 mål. På elfte plats i målligan ligger näste ljusdaling med 18 mål. Vilken?

  1. Mattias Brolin Munter 2. Tim Stjernström 3. Rasmus Gustafsson

JP leder även poängligan med sina 37 poäng. Vilken ljusdaling har flest poäng efter Jonas?

  1. Elias Swartswe 2. Erik Swartswe 3. Elias Schröder

Ljusdal toppar även ”busligan”. Vilken spelare i bandyallsvenskan har dragit på sig flest utvisningsminuter?

  1. Emil Järbing 2. Alfred Nordlund 3. Mattias Blom

Ljusdal har varit effektiva från straffpunkten i år och satt samtliga sex straffar. LBK är därmed enda lag med 100 procent effektivt på straffarna. Det allsvenska lag som ligger sist i tabellen har endast mäktat med att sätta en straff på sju försök. Vilket lag?

  1. Katrineholm 2. Surte 3. Finspång

Med sina 27 spelmål så toppar även Jonas Pettersson kolumnen över antal spelmål. Näst bäst i klubben är Tim Stjernström med 11 mål. Vem är tredje bäst i LBK med sina 9 spelmål?

  1. Jonas Söder 2. Rasmus Gustafsson 3. Isak Flodberg

Ljusdal ligger tvåa i hörnligan med 149 hörnor. 13 av dessa har gått i mål vilket placerar LBK på åttonde plats i effektivitet på hörnorna. Laget som har flest hörnor, 151 stycken, har även förvaltat dessa bäst och slagit in 27 stycken. Vilket lag?

  1. Örebro 2. Kungälv 3. Boltic

Ljusdal leder även åskådarligan med ett publiksnitt på 783 åskådare. Närmast följande lag har 525 åskådare i publiksnitt. Vilket lag?

  1. Falu BS 2. Lidköpings AIK 3. Nässjö IF

Ljusdal fick en mycket uppskattad gåva av Hälsinglands Sparbank för LBK:s fortsatta ungdomssatsning.

”Alla ungar ut på isen”, härlig inramning på gratismatchen mot Djurgården. En match som samlade 1208 åskådare.

Skridskorna snörade på ”ungarna”, dags för entré!

Måljubel i hemmalaget. Det fanns anledning att jubla fem gånger i hemmamatchen mot Djurgården.

Emil Järbing slår en hörna i matchen mot Djurgården. Totalt har Ljusdal fått 149 hörnor och ligger därmed tvåa bakom Kungälv som har haft 151 hörnor i år. Ljusdal har en hörneffektivitet på 9 procent jämfört med Kungälv som toppar listan med 18 procent.

Jonas Pettersson noterades för fyra mål mot Djurgården och toppar därmed målligan i allsvenskan med sina 34 nätkänningar. Näst bäste ljusdalsspelare är Tim Stjernström med sina 18 mål.

Efter ledning med 3–1 i halvtid spelade LBK 2–2 mot Djurgården i andra halvlek, siffror som räckte till ny seger.

Isak Flodberg öppnade målskyttet mot Djurgården.

Tobias Blomqvist, en av alla unga talanger i LBK.

Djurgården slog Ljusdal i Supercupen, men har därefter förlorat två seriematcher mot LBK.

Rasmus Gustafsson till vänster och Kalle Eriksson till höger åker snart på P19-VM i Norge. I matchen mot Djurgården var Kalle den ende utvisade ljusdalsspelaren. I bandyallsvenskan så är det däremot en annan ljusdaling, Alfred Nordlund, som är den mest utvisade spelaren med 130 minuter. Närmaste LBK-spelare är Mattias Blom med en dryg timme på botbänken och Emil Järbing med 40 minuter.

Av Jonas Petterssons 34 mål under säsongen har 27 varit spelmål. Tvåa på LBK:s lista över spelmål är Tim Stjernström med 11 och Rasmus Gustafsson med 9.

Tim Stjernström gillar straffpunkten och har avlossat fem av Ljusdals sex straffar i mål. Mattias Brolin Munter har satt den sjätte straffen. Ljusdal har därmed 100 procent i straffeffektivitet, att jämföra med Finspångs 14 procent. Finspång har bara lyckats dräpa en straff på sju försök.

Välbefolkat på Ljusdals IP under matchen mot Djurgården.

Tim Stjernström redo att avlossa ett skott mot motståndarkassen.

Djurgården bjöd publiken på viss dramatik i andra halvlek och låg ett tag bara ett mål bakom i protokollet.

Farlig chans för LBK i första halvlek.

Ljusdals målvakt Patrik Aihonen fick en del att göra under matchen.

Ljusdalsspelare på hörnrus, pilsnabba atleteter som i allra högsta grad bör vara aktuella för någon sprinterdistans under OS i Paris.

Storpublik i gratismatchen, 1208 gånger snurrades det i vändkorsen. Årets högsta publiksiffra på Ljusdals IP och den näst högsta i årets bandyallsvenska. Ljusdal toppar publikligan med ett snitt på 783 åskådare. Tvåa i publikligan ligger Nässjö med 525.

Tim Stjernström och Jonas Söder andas ut efter matchen mot Djurgården. Ny seger in på kontot.

Björn Swarswes torg, Ljusdals IP.

Fanzone på Björn Swartswes torg på Ljusdals IP.

Jonas Söder och Elias Swartswe skriver autografer efter matchen mot Djurgården. Elias ligger på 16:e plats i bandyallsvenskans poängliga med sina 22 poäng. En poäng före Tim Stjernström på 18:e plats.

Supportersnack i ”fanzone” efter matchen mot Djurgården. På bilden syns Emil Järbing, Jonas Söder och Elias Swartswe. Järbing lyckades dock ej tjata till sig en autgraf…