LBK TAR FAJTEN MOT DROGERNA

, ,

LBK TAR FAJTEN MOT DROGERNA

Sedan förra våren är LBK med i nätverket Föreningarna tar fight mot drogerna som har målbilden att vara en kraft för att utplåna drogerna i vår kommun.

Nu tar vi nästa steg i det arbetet genom att våra spelare och ledare skriver på avtal där dom godkänner att klubben gör slumpmässiga drogtester.

Att våra A-lagsspelare avstår från att använda narkotika är sedan tidigare inskrivit i deras spelarkontrakt, men nu kommer dessa avtal även att erbjudas till våra äldre ungdomslag och Järvsö Bandy. I dom fall där spelarna inte är 18 år kommer vi naturligtvis be att även föräldrar signerar avtalen.

För Ljusdals BK är det självklart att vi använder vår organisation som verktyg för att skapa en tryggare miljö för alla människor på orten. Vi är väldigt glada över att kunna hitta möjligheter där vi kan vara en del i att göra vårt samhälle till en bättre plats för våra barn och ungdomar att växa upp i.

-Vår förhoppning och våra förväntningar med detta statement är inte att vi vill hitta några positiva utfall av testerna, utan det är mer för att vi vill ge våra aktiva och människorna runt dom, fler anledningar till att avstå, säger LBK:s ordförande Mats Skalberg

-Att vi och Järvsö IK Hockey nu väljer att skriva avtal med våra aktiva som möjliggör slumpmässiga tester är också en utmaning till övriga föreningar i kommunen, Hälsingland och övriga Sverige för att skapa en värld utan droger! tillägger Jonas Svensson på LBK:s kansli.

Det var under vintern 22/23 som initiativtagaren Hanna Frost valde att vända sig till idrottsklubbar i kommunen för att enklare kunna sprida och visa på behovet att vi tillsammans behöver hjälpas åt för att göra uppväxtmiljön för våra unga till en tryggare plats utan droger.

-Jag tycker att det är roligt att vi kunnat sjösätta detta efter att jag uppmärksammat SIF och SAIK:s arbete i Sandviken med avtal till deras aktiva för att motverka narkotika i samhället.

-Det känns roligt att det här är en handgriplig handling som vi tillsammans med föreningarna gör för att skapa en drogfri kultur, med dessa avtal går vi från ord till handling, säger Hanna Frost

Från A-lagsspelarna sida var det självklart att signera kontrakten från första stund erbjudandet kom.

-Det är inga som helst frågetecken utan vi skriver på direkt. Vi tycker att det är svinbra och det är givet att vi som A-lag ska gå först i det här och visa vägen. Vi tycker det är ett otroligt bra initiativ, säger lagkapten Elias Swartswe i en intervju med Tidningen Hälsingland.