Ett steg framåt för ”JP”

Han värvades till Ljusdals BK från Sandvikens AIK/BK som ung lovande back.
Sen har det blivit både ytterhalvsspel och på mittfältet för Jonas Pettersson.
– Det var när Patrik Larsson kom som tränare som vägen framåt startade, säger Jonas Pettersson.
Och när LBK börjar sitt matchande för säsongen på lördag mot Sirius i Relitahallen i Uppsala så gör man det med Jonas Pettersson som spets.

Förra säsongen vann Jonas Pettersson den interna skytteligan i Ljusdals BK, han svarade för 20 mål. Det trodde han inte ens själv när han kom till LBK för några år sedan. Då var han nämligen utpräglad back.

Men så kom Patrik Larsson från Bollnäs in som tränare för laget och då började vägen framåt i planen.
– Han sa direkt att jag skulle framåt på planen. Jag var väl lite av halvforward redan förra säsongen också ett tag, men då spelade jag som yttervinge. Nu ska jag testas som spets i vårt nya spelsystem. Det ska bli riktigt skojigt och spännande, säger ”JP”.

 Om vi börjar bakifrån så kommer det att se ut i stort sett som förra säsongen, ja utom på ytterhalvsplatserna då. Axel Nilzon (Jonas Svensson har börjat träna så smått) vaktar målet och backlinjen från höger blir Olle Sundin, Mattias Sand, Johan Berglund, Erik Olsson och överraskningen Christoffer Norgren. Christoffer som fick hela förra säsongen spolierad på grund av en knäskada.
– Jag tror mycket på Chrille och är beredd att på att det kommer att ta lite tid innan han är så bra som jag tror att han kan bli, säger Patrik Larsson.

Sen blir det en 1-3-1-uppställning framåt. Den bakre ”ettan” blir Emil Melin, sen Jens Hermansson, Misha Svechnikov och Marcus Wikman bakom spetsen Jonas Pettersson. Som avbytare finns Samuel Nyberg, Edwin Persson, Emil Woxberg och lånet från Sandviken Edwin Nilsson.

Text & foto: Leif Sundell