Jo, Jo, Jo, Jonas Pettersson..

Vem öppnade målskyttet för Ljusdals BK i seriepremiären?
Jo, Jonas Pettersson förstås.
Han som nätat inte mindre än 39 gånger i LBK-dressen på försäsongen.
Nu visade han vägen i Relitahallen med sitt första mål i den 24:e minuten och innan halvleken var över hade han gjort två mål till, ett äkta hat trick alltså. Det blev ett till också från ”JP:s” glödheta klubba i början av den andra halvleken.
Det slutade med LBK-seger, 5-1 (3-0).

Förra säsongen hade Ljusdals BK det besvärligt med UNIK. Då klev Jonas Pettersson fram. I bortamötet var det mållöst ända till den 41:a minuten – då gjorde Jonas Pettersson 1-0 för LBK. Och när sedan hemmalaget hade hämtat upp LBK:s 3-0-ledning till 3-3 så kom ytterligare ett ”JP-mål” fram tilll 4-3. Och i och med det ryckte LBK ifrån till seger 6-3.
I hemmamatchen ledde UNIK med 1-0 både länge och väl, först kvittrade Daniel Skarps och sedan avgjorde Jonas Pettersson i den 89:e minuten.
Och är det någon som Uppsalalaget UNIK drömmer inte alltför vackra drömmar om efter den här säsongens seriepremiär så är det förstås Jonas Pettersson. Ett äkta hattrick alltså i den första halvleken i en match där LBK började likte försiktigt, men gasade på efter en dryg kvart.

Och inte nog med de tre målen i den första halvleken så började Jonas Pettersson direkt i den andra genom att göra 4-0 och precis som vid det första målet så var det pigge Olle Sundin som svarde för framspelningen.
Och var det så att LBK avgjorde de flesta matcher under de sista 20 minuterna förra säsongen så handlade det om en rolig halvtimme mitt i matchen den här gången, från den 24:e minuten till den 53:e, när de fem målen föll. LBK:s femte mål gjordes av Misha Svechnikov.
Vi ska säga att fyramålsskytten Jonas Pettersson missade en straff också.
– Ja, han tog den, men i övrigt måste jag förstås vara jättenöjd med premiären. Det var lite lurigt första kvarten, 20-minuterna, kändes som premiärnerver, men det lossnade efter mitt första mål där Olle (Sundin) flippade fram och jag blev ren från halva-halva, säger Jonas Pettersson.
Text: Leif Sundell

Fakta
Allsvenskan Norra
UNIK – Ljusdals BK 1-5 (0-3)
Målen: 0-1 (24) Jonas Pettersson, 0-2 (34) Jonas Pettersson, 0-3 (43) Jonas Pettersson, 0-4 (46) Jonas Pettersson, 0-5 (53) Misha Svechnikov, 1-5 (65) Andreas Werner.
Utv, UNIK: 2 x 10 LBK: 1 x 10.
Hörnor: 10 – 8.
Domare: Team Gustav Bortas.
Publik: 152.