P16 klar seriesegrare

Vilken helg för Ljusdals BK:s P 16-lag. Två bortamatcher, mot Selånger och Borlänge, och två segrar (27-2 och 8-3) och därmed klar seriesegrare.
Fyra poäng behövdes.
Och fyra poäng blev det i helgens båda bortamatcher för LBK:s P 16-lag. Först ofattbara 27-2 mot Selånger på lördagen och det mest anmärkningsvärda från den matchen var att Selånger lirade med en utespelare för mycket matchen igenom.
– Det var inget som vi märkte och det säger väl allt, säger LBK:s Fredrik Swartswe.

Då blev det åt det andra hållet i matchen mot Borlänge på söndagen för redan efter 20 spelade minuter så ådrog sig Isak Flodberg ett grovt matchstraff och det betydde att LBK fick spela med en man mindre resterande delen av matchen. Man gick ändå upp till ledning 3-0, men under den första halvlekens sista fem minuter gjorde Borlänge tre mål fram till kvittering 3-3.
– Dom försvarade sig bra och hade en bra målvakt, men när vi ökade farten i andra hängde dom inte med, säger Fredrik Swartswe.

Det slutade med seger, 8-3, för LBK och därmed är seriesegern klar trots att det återstår tre matcher att spela, hemma mot Borlänge kommande lördag, borta mot Sandviken på söndag och sedan en bortamatch mot Edsbyn.
– Och efter det väntar ett slutspel, (11-12 mars) det handlar om två grupper med fyra lag i varje och där segrarna från respektive grupp möts i en final i Örebro helgen efter. I och med att vi nu är klara för det slutspelet så kan vi i de tre återstende matcherna nöta än mer på vårt spel, säger Fredrik Swartswe.

Text: Leif Sundell

Foto: HG Eriksson