Storstryk för Järvsö Bandy mot serieledarna

Det är inte för inte som BK Snoddas – Bollnäs GIF:s motsvarighet till Järvsö Bandy , eller om det nu är tvärtom, för BK Snoddas ”föddes” ju egentligen före Ljusdals BK:s utvecklingslag – är ett topplag i serien.
Det fick Järvsö Bandy på nytt erfara när lagen möttes på Sävstaås på onsdagskvällen, förlust med hela 1-14.

BK Snoddas eller anrika Skutskär?
Ja, just nu är det fördel för BK Snoddas efter en riktig överkörning mot Järvsö Bandy. Seger med hela 14-1 (5-1) och tre poängs serieledning, men då har Skutskär två matcher mindre spelade.
BK Snoddas och Järvsö Bandy är alltså Bollnäs respektive Ljusdals utvecklingslag, skillnaden att Snoddas spelat ihop längre än Järvsö Bandy som kom till seriespel först den här säsongen.
Det här var tredje matchen som lagen möttes i årets seriespel och Snoddas har vunnit alla tre, 8-6 på IP, 10-2 och 14-1 på Sävstaås. Den här gången var det ett rekordungt Järvsölag som Tomas Harrysson ställde på benen.
– Det var ungefär som förra gången som vi var hit. Vi var bra med i början och vi tycker att deras ledning var ett par mål för stor efter den första halvleken, sen rasade det i den andra. Nu ska man veta att BK Snoddas är ett bra lag och där är vi inte än, säger Järvsö Bandys tränare.
Järvsö Bandys enda mål i matchen gjordes av Emil Woxberg och det målet betydde kvittering till 1-1 i den 10:e minuten.

Text: Leif Sundell