Liten seriefinal igen för LBK

En betydelselös match. Seriesegern, och kvalplatsen, är ju redan bärgad för Ljusdals BK. Men glöm det här med betydelselös.
– Nä, vi vill ju få med oss positiva saker in i kvalspelet, säger LBK-tränaren Patrik Larsson inför matchen mot Örebro SK Bandy.

Liten sviktande form. Och kanske också lite sviktande motivation eftersom läget i tabellen gjort att LBK i princip varit klart för kvalspel på den här sidan nyåret. En bidragande orsak kan också ha varit att man trappat upp träningen till  det som komma skall och varit lite slitna.
Men till hemmamötet mot Falun senast så studsade laget, hela laget ska betonas, tillbaka och vann med 5-1 och säkrade både kvalplatsen och seriesegern.
– Vi hade gjort några justeringar i laget och matchen mot Falun var en av våra bästa matcher under säsongen, säger Patrik Larsson.

Och på den vägen vill förstås LBK fortsätta när man möter Örebro  SK Bandy i seriespelets näst sista match. LBK avslutar ju sedan mot IFK Rättvik hemma på IP i den avslutande omgången.
När det gäller bortamötet mot Örebro så blir det på nytt en ”liten” seriefinal, ettan Ljusdals BK mot serietvåan Örebro. Örebro som blandat sig i kvaldiskussionen via tre raka segrar och en oavgjord på de fyra senaste matcherna. Nu ligger laget på andra plats och har en pinne upp på trion Falun, Nitro/Nora och Peace & Love City. Örebro har också lite bättre målskillnad än de jagande lagen.

Om det är en bra sits för LBK att möta ett heltaggat Örebro eller inte kan förstås diskuteras. Troligen bra eftersom laget (LBK) då får en rejäl genomkörare inför stundande kvalspel. Ett riktigt bra test alltså.
– Det är ju lite lurigt när kvalplats och serieseger redan är klart, men mitt budskap under matchgenomgången är att det är viktigt att vi fortsätter lika som mot Falun, att vi sätter de justeringar vi gjorde inför den matchen, säger Patrik Larsson.

När det gäller laget så blir det inga ändringar jämfört med Falu-matchen.

Text: Leif Sundell