På väg mot nästa kvaldrabbning

En match att minnas.
Den mot Kalix hemma i kvalpremiären i onsdags kväll.
Och så två matcher att inte vara speciellt glada åt – dubbelförlusterna, 3-9, mot Tillberga i förra årets kval.
Men de matcherna är förstås glömda sen länge.

En riktigt skön seger i öppningen av kvalspelet. 3-2-segern mot Kalix som är ett av de två lagen från elitserien i LBK:s kvalgrupp.
– Den segern har vi sugit på ett tag nu, och varit riktigt glada åt. Det syntes, förstås, efter matchen på onsdagskvällen, på träningen i torsdags och det är många som går och flinar än, sa LBK-målvakten Jonas Svensson när han vid lunchtid på fredagen klev ombord på bussen på väg mot nästa kvaldrabbning.

Och den här gången är det det andra laget från elitserien TB Tillberga som tar emot i ABB Arena. Och det var Tillberga som LBK hade så stora problem i kvalspelet förra säsongen, förlust 3-9 två gånger om.
– Det är inget vi tänker på nu. Vi vet att Tillberga är ett bra lag, dom tog hela 19 poäng i elitserien den här säsongen och det gör man inte utan och vidare, men vi är rätt bra också. Vi tror på oss själva och vi viker inte ner oss så lätt, säger Jonas.

LBK vann alltså sin match i kvalpremiären – det gjorde Tillberga också, men inte utan problem. Motståndarna Nässjö ledde med 2-0 i paus, men?
– Nässjö är ett fartfyllt lag med två-tre riktigt vassa spelare i laget och kanske var det så att vi trodde att det skulle gå lättare än vad det gjorde att vinna när vi klev in på planen. Nu pratade vi ihop oss i paus och när vi väl tog i så blev det bättre. Vi vann (6-4), men det var ändå ingen topprestation vi gjorde, säger tränaren, ex-LBK:aren Oskar Robertsson.

Och att möta LBK?
– Det blir ju lite speciellt, i alla fall för mig. Jag vet ju en del om LBK även om vi fokuserar mest på det egna spelet. Men det är klart att vi måste upp i nivå för att vinna.
När det gäller LBK-laget så är det samma trupp som i matchen mot Kalix som åker i väg till Västerås.

Text: Leif Sundell