Nässjö IF – ny bekantskap för många

Nässjö IF är söndagens motståndare för LBK i elitseriekvalet.
Och det är inte många gånger i modern tid som laget gästat Idrottsparken i Ljusdal.
Men nu är det dags för möte mellan de två lagen från allsvenskan att mötas i den tredje omgången.
– Vi har en otrolig moral i laget och alla spelare har lyft sig lagom till kvalspelet. Vi får inte slå oss till ro efter de två segrarna mot Kalix och Tillberga utan det är hårt jobb av alla som väntar nu också, säger Patrik Larsson.

Ljusdals BK är ett vant kvallag. Både uppåt och neråt.
Och för Nässjös del är det likadant – nu är man inne i sitt fjärde raka kval till elitserien. Och än har man inte lyckats knipa någon poäng under sina kvalspel. I år har man kammat noll både mot Tillberga och Kalix, det vill säga de lag som LBK vunnit mot.
– Man börjar bli trött på hedersamma kvalförluster nu. Vi gjorde en bra match mot Tillberga hemma, men förlorade med 4-6. Dessutom en bra match mot Kalix på fredagskvällen – då blev det förlust 2-3. Spelmässigt var vi minst lika bra som de två lagen, säger Nässjös spelande tränare Patrik ”PG” Gustavsson Thulin.

Nässjö flög upp till norr under fredagen, tog nattåget till Gävle på nattkröken efter matchen mot Kalix och vaknade i Gävle tidigt på lördagsmorgonen.
– Nu har vi tränat på Sävstaås i Bollnäs och under dagen åker vi upp till Ljusdal där vi ska bo i natt. Där ska jag ta mig en titt på tv-sändningen från matchen Tillberga-LBK, för att bilda mig en uppfattning om Ljusdal, säger ”PG” när hemsidan når honom vid lunchtid på lördagen.

Och matchen mot LBK?
– Vi har definitivt varit värda nån poäng så här långt och det känns som om lagen i den här gruppen är rätt likvärdiga. Det här är långt ifrån över än, vi ger oss inte.

LBK:arna kom hem från Västerås sent på fredagsnatten och på lördagseftermiddagen handlade det om en lätt ”åka-av-sig-stelheten” träning på Idrottsparken efter urladdningen i ABB Arena.
Marcus Wikman är en av LBK:arna som peakat formen lagom till kvalspelet.
– Det känns bra för mig och för hela laget, men två segrar räcker inte. Det är en bra bit kvar om vi ska nå vårt mål med avancemang elitserien.
Du gjorde segermålet mot Kalix och noterades för tre assist i bortamatchen mot Tillberga. Berätta om frislagsmålet.
– Vi har provat den där varianten några gånger tidigare, men det är första gången det betyder mål. Mot Kalix var det jag som avslutade och då gick bollen i kryssribban.

Klockan 14.00 på söndags är det dags för match mot Nässjö – då spränger vi ”tusenvallen” med besked.

Text & foto: Leif Sundell

Noterbart om Nässjö IF:
X Laget ligger på 17:e plats i elitseriens maratontabell. Laget har gjort 56 säsonger i högsta serien.
X Nässjö har, precis som Ljusdals BK, vunnit ett SM-guld (1949).
X Var sist i utvisningsligan i den södra allsvenskan med 590 utvisningsminuter.
X Bästa målskyttar under säsongen har varit: Viktor Lindqvist (22), Patrik Gustavsson Thulin (21) och Marcus Magnusson (20).