Pers första arbetsdag

Per Löfgren, 41 år.
En mångsysslare onekligen.
För att ta det idrottsliga så är han klubbchef, på deltid, hos Ljusdals IF.
Och i går gjorde han sin första dag som ungdomsansvarig, också det på deltid, hos Ljusdals BK.

Team 2020 kräver sitt.
Och för den delen allt det övriga från Skridskokul och alla de övriga ungdomslagen också.
Det är den delen som kommer att bli Per Löfgrens arbetsområde i Ljusdals BK. Och det via den omorganisation som skett i klubben i och med att Ola Bengtsson lämnade sin halvtidstjänst som klubbchef. Halvtidstjänsten som klubbchef har nu delats upp i tre tredjedelstjänster.

– Själv har jag ingen bandybakgrund alls, men har kommit in i klubben via min son Melvin som spelar i ett av LBK:s ungdomslag. Jag var ledare i P 11 förra säsongen och när jag fick förfrågan om att bli ungdomsansvarig så var det inget svårt beslut att ta. Jag tycker att ungdomsidrott, i det här fallet lagidrott, är en bra skola i livet där ungdomarna får med sig väldigt mycket in i vuxenlivet. Och jag tycker att det här med Team 2020 är en fantastiskt bra grej som LBK startat upp och det vill jag vara en del av.

Och din första arbetsdag på LBK:s kansli?
– Att få lite ordning på allt som ska hända framöver så att jag vet i vilken ände jag ska börja. Vi ska arrangera en ungdomscup i höst och ett ungdomsläger, Skridskokul ska ha sina ledare och alla ungdomslag likaså. Dessutom kommer det förstås att handla mycket om Team 2020, det vill säga att vi svarar upp för det vi sagt att vi ska göra. Sen kommer det att bli en del jobb med att locka fler barn och ungdomar till bandyn.

Text: Leif Sundell