Kalle Jonsson klar för LBK

En av Ljusdals BK:s stora genom tiderna.
Förresten en av landets stora bandyspelare genom tiderna.
Stefan ”Lillis” Jonsson som tidigt lämnade LBK för Västerås SK.
Nu kommer sonen från Västerås till Ljusdal.
Kalle Jonsson, 24 år, bestämde sig nämligen i går för spel i LBK.
– Jag kommer för att utvecklas och att göra allt för att ta en plats, säger Kalle.

Kalle Jonsson – en jättetalang både vad gäller fotboll och bandy hemma i Västerås. Det blev final i Gothia Cup i fotboll med P 93-laget och sedan en semifinalplats i SM. Det blev SM-guld i P 18 med VSK. Då handlar det om bandy.
Men sen blev det satsning på fotbollen och ett äventyr i USA (Chicago) med collegefotboll.
– Tyvärr bara fyra månader på grund av att jag fick problem med knäna. Jag flyttade hem och efter några mindre operationer blev det spel i division 2 med Västerås IK, men det höll inte så det blev operation igen, berättar Kalle.

Och efter den stora operationen kom han tillbaka till bandyn. Värvades till Örebro SK för tre säsonger sedan och spelade libero där. Men det blev strul med ett utlovat jobb efter bara en säsong och därför flyttade han hem till Västerås och spel i Västanfors.
– Jag blev utlånad till Örebro andra halvan av säsongen och när sedan en nära kompis skulle börja i Rättvik förra säsongen så hakade jag på. Jag ville ju lira liksom.

Nu blev det inte riktigt som tänkt. Rättvik ramlade ur serien och det har varit lite oklart vad som skulle hända för Kalles del. På söndagen blev det klart att han spelar i LBK kommande säsong.
– LBK är inte vilken klubb som helst för mig. Det är ju pappa moderklubb, jag har farmor och farfar där, plus kusiner och så vidare. Jag har alltid känt för LBK och nu ger dom mig chansen att komma hit och utvecklas. Jag vill verkligen utvecklas och även om jag är 24 år så tror jag att jag kommer att göra det i den här miljön. På grund av mina knäproblem så tappade jag nästan tre år av bandyspel och det tänker jag ta igen nu och vill se hur bra jag kan bli, säger Kalle som är, som pappa, försvarsspelare.

– Jag är libero, eller back, säger Kalle.

Kontraktet är i och för sig inte underskrivet än, men kommer att bli det endera dagen. Sen blir det till att det blir klart med boende och jobb (sambon också) innan flytten går till Ljusdal. Målsättningen för Kalles del är att styra kosan mot Ljusdal under den första halvan av augusti.

– Vi har värvat en försvarsspelare och som jag ser det så kommer vi att känna på varandra under den kommande säsongen. Vi har inte jätteförväntningar på Kalle, men i den bästa av världar så överraskar han oss och tar en liberoplats redan den här säsongen. Det skulle i så fall betyda att Emil Melin, som är tänkt som libero nu när Johan Berglund lämnas oss, kan behålla sin defensiva mittfältsplats, säger LBK:s elitansvarige Ola Bengtsson.

I övrigt:
-Lugnt för tillfället. Klart är att två av de senaste aktuella namnen, Stefan Larsson och Pär Törnberg inte kommer att spela med LBK kommande säsong.

Leif Sundell