LBK värvar ryskt

Fem spelare ut från förra säsongens seriesegrare i Bandyallsvenskan, Ljusdals BK: Johan ”Bejja” Berglund, Mattias Sand, Jens Hermansson, Jesper Larsson, och Edvin Nilsson.
Och bara två in: Jesper Norrman och Kalle Jonsson.
Men nu fyller LBK på med ett meriterat nyförvärv, Artjom Varlamov, 23 år från ryska Jenisej.
– En skridskostark mittfältare/ytterhalv som definitivt kommer att göra oss bättre, säger Ola Bengtsson.

 Artjom Varlamov – en framtidsman i Jenisej.
Men i och med att Jenisej storsatsar till kommande säsong med nya namn som Sergej Lomanov jr, Erik Pettersson och Alan Dzjusojev så tror man i Jenisejs ledning att det kommer att bli mindre speltid för Varlamov i Jenisejs A-lag. Därför väljer man nu att låna ut honom till Ljusdals BK den kommande säsongen eftersom han behöver speltid för att fortsätta sin utvecklingskurva.
– Vi har gjort lite research på Artjom Varlamov och fått enbart positiva omdömen. Vi är säkra på att han kommer att göra oss till ett bättre lag, säger Ola Bengtsson.

Misha Svechnikov, med stor erfarenhet av rysk bandy, har varit en del i processen.
– Jag känner inte Artjom och vet egentligen ingenting om honom, men jag litar helt på vad Sergej Lomanov, tränaren, och Ivan Maksimov säger om honom, det vill säga att han är en typisk Jenisejspelare, med bra skridskoåkning och genombrottsförmåga, säger Misha

 I förra veckan var Jenisej på träningsläger i Uppsala, men då fanns inte Artjom Varlamov med i truppen. Artjom som spelade hela säsongen i laget förra säsongen.
– Vi träffade Jenisej i samband med lägret och kom överens  om ett lån den här säsongen, sen får vi se. När Artjom kan ansluta vet vi inte, vår förhoppning är till den 1 september, men administrationen vad gäller övergångshandlingar kan man inte styra över.

Text: Leif Sundell