Omstart för LBK

Lite sommarledigt.
Men i kväll (måndag) handlade det om en spännande omstart för LBK.
Spännande därför att det blir en avsevärt tuffare allsvenska den här säsongen när två serier blir en.
Och kanske lite extra spännande för Mattias Blom 22 år.
Gissa förresten varför han bytt tröjnummer från 9 till 2.

 Om tre månader möter LBK Gustavsberg hemma i seriepremiären av den nya Bandyallsvenskan. Vägen dit kommer onekligen att bli spännande. Spännande därför att LBK har att spela in nya pjäser både som libero, back till höger och ytterhalv till vänster. Luckor att fylla efter Johan ”Bejja” Berglund, Mattias Sand och Jesper Larsson. Dessutom ska ytterligare en defensiv spelare ersättas, Jens Hermansson.

 LBK drog, precis som alla andra elitlag, igång träningen i månadsskiftet april-maj och efter lite semesterledighet från den gemensamma träningen så startade man om, så att säga på riktigt, på måndagskvällen, med ett tufft träningspass i  anslutning till skjutbanan (!) på Måga.

Nu saknades några av spelarna i truppen, bland andra de tre nyförvärven, Jesper Norrman, Kalle Jonsson och Artem Varlamov, men två av dem kommer till helgens ”riktiga” upptakt när det vankas träningsläger. Ryske Varlamovs papper är inte klara ännu utan det väntas ta ytterligare några veckor.

 En som definitivt ser fram emot den kommande säsongen är Mattias Blom. Och här kommer svaret på varför han byter tröjnummer från 9 till 2.
– Det gör ondare att köra in i en 2:a än i en 9:a, säger Mattias.

 Kort: Mattias Blom är tänkt som den som ska fylla platsen som högerback efter Mattias Sand som lagt skridskor och klubba på hyllan.
– Det ska bli hur spännande som helst. När jag kom till LBK för två säsonger sedan så sa Patrik Larsson rakt ut att ”jag tror att du kan bli en rätt okej mittfältare, men en jävligt bra elitserieback” och redan i våras hintade han om att jag skulle omskolas till back, säger Mattias.

Och under sommaren  har Mattias tränat som en back. Lagt på sig ytterligare muskler, kollat på inspelade bandymatcher på tv och speciellt då på hur duktiga backar agerar i olika situationer.
– Med tanke på det Patrik Larsson sade när jag kom hit första gången så har jag smygtränat lite som back på träningar under de två säsonger jag varit här. Jag är beredd på att det kommer att ta några matcher innan allt sitter, men jag tror att det kommer att bli bra. Jag ser verkligen fram emot matchpremiären mot Sirius (9 sept), säger Mattias.

Text: Leif Sundell

Så här ser LBK:s väg fram till seriepremiären ut:
Ispremiär i Järvsö 17 aug.
V 34 – Träningarna Edsbyn börjar
9 sept matchpremiär mot IK Sirius i Relitahallen
14 – 18 sept Champions Cup (DM) i Edsbyn
30 sept UNIK i Supercupen i Relitahallen
7 okt Gustavsberg i Supercupen i Relitahallen
12 okt Falun i Supercupen i Svenska Fönster Arena (Edsbyn)
19-22 okt ExteCup (Ljusdal)
28-29 okt Ev finalspel i Supercupen (Örebro)