Isak, Elias och Marcus på landslagsläger

Ett tufft ispass i Edsbyn.
Bara några timmars sömn efter det.
För i arla morgonstund på fredagsmorgonen gick tåget mot Vetlanda för LBK-trion i P 17-landslaget, Isak Flodberg, Elias Swartswe och Marcus Öhman.
– Ett läger som består av fystester, fyra ispass och teori i form av mentala förberedelser, berättar förbundskaptenen Mattias Rehnholm.
 
Isak Flodberg är veteranen i gänget. Han var med i P 17-landslaget redan förra säsongen som underårig. Och till den här säsongens observationstrupp togs även LBK:arna Elias Swartswe och Marcus Öhman ut. Första träffen för P 17-landslaget hölls i Lidköping, då var 36 spelare kallade och nu, när gänget tillbringar helgen i Vetlanda handlar det om totalt 22 spelare, två målvakter och 20 utespelare.
– Den observationstrupp vi tog ut till lägret i Lidköping var helt baserad på förra säsongens insatser. Nu vet vi att det händer mycket med ungdomar i den här åldern, både vad gäller längd och muskler, så det är inte sagt att alla i den trupp som är här kommer med i den slutliga truppen (14 utespelare två målvakter) till VM i Uljanovsk. Det finns möjlighet för andra att slå sig in i den truppen också. Jag och mina medhjälpare kommer att åka runt och kolla på spelare i både seriespel och cuper. När det gäller LBK-spelarna så vet jag ju vad Isak Flodberg kan i och med att han var med förra säsongen, sen har jag lyssnat på LBK-ledare och regionsledare vad gäller Elias Swartswe och Marcus Öhman, säger Mattias Renholm.
 
Redan när den förra säsongen avslutades hade Isak Flodberg, Elias Swartswe och Marcus Öhman tre gemensamma mål: att bli uttagen till just P 17-landslaget med slutmål VM i ryska Uljanovsk (LBK-bekantingen Maxim Potechkins hemstad) 26-28 januari, att få mer speltid i LBK:s A-lag, att göra en bra säsong i P 18 Elit dit LBK anmält ett lag till den här säsongen.
– Jag vill säga att vi kommer väl förberedda till den här säsongen. Vi har kört styrketräning med Olle Larsson hela sommaren, tre gånger i veckan, utöver de pass vi haft/har med A-lagstruppen, berättar de tre.
 
Och de senaste tre veckorna har det blivit isträning också. Fyra pass i veckan, fördelat mellan rinken i  Järvsö Arena och Svenska Fönster Arena i Edsbyn.
 
Vi ska tillägga att utöver all bandyträning så har Elias Swartswe också spelat fotboll i Ljusdals IF:s U 17-lag.
– Ja, men sen en vecka tillbaka är det bara bandy som gäller, säger Elias som förutom all träning med LBK:s A-lag också tränar med bandygymnasiet med Lännart Nilzon och Misha Svechnikov som ledare.
– Vi ska också träna med klubbens P 18-lag och det kommer att vara ”vårt” lag i vinter. När det inte kolliderar kommer vi att träna, och spela, med A-laget så mycket det går.
 
Vetlanda har förresten besök av många blå/gula bandylirare de två kommande helgerna, den här helgen P 17, F 17 och damlandslaget och nästa helg P 19, P 21 och herrlandslaget.
 
Text & foto: Leif Sundell