Ny storförlust för LBK

”Nya” LBK inte redo att möta Edsbyns fart och offensiv kraft.
Så hette det efter förlusten, 3-11, mot Edsbyn i DM-matchen i torsdags.
Och laget var, förstås, då inte redo att möta ett annat fartlag, Broberg/Söderhamn i DM-matchen om tredjepris heller på lördagen.
Det slutade med seger för Broberg 12-2 (6-1).

Att LBK, med en hel del nytt på planen, skulle kunna matcha den svenska mästaren Edsbyn och slutspelslaget Broberg med lite nytt friskt blod (låt vara att de saknade starka pjäser som Martin Söderberg och Jonas Engström i den här matchen) var inte att vänta. Det gick fort ändå när Broberg kom i den ena anfallsvågen efter den andra och det nya LBK-försvaret var hårt pressat.

Men 23 insläppta mål (Axel Nilzon stod i LBK-målet i den här matchen) på två matcher bör ändå betyda att det finns funderingar för framtiden.
– Två bandylektioner helt klart, men vi känner ingen oro även om vi hade alldeles för många bolltapp stundtals. Vi vet att vi har många bra bandyspelare i laget, men det är bara att konstatera att vi just nu inte matcher eliten i svensk bandy, summerade LBK:s lagkapten Olle Sundin efter de två DM-matcherna.
LBK saknade knäopererade Misha Svechnikov också i den här matchen, hur länge han blir borta är osäkert.
Trots 2-12-förlusten så fanns det dock små ljuspunkter. Efter 3-11 mot Edsbyn senast så var det förstås ett litet stukat lag som klev in på banan i den här matchen. Och bättre blev det inte när Broberg tog ledningen med 1-0 redan i den första minuten. Det kom ett snabbt 2-0-mål också, det i den 7:e spelminuten.

Men sen repade LBK mod. Fick en reducering genom Olle Sundin i den 9:e minuten och efter det fick man chansen att rå om bollen ett tag och då var det en period på så där 20 minuter som var jämn.
Broberg gick dock ifrån till 6-1 under resterande delen av den första halvleken.

Och i den andra halvleken var det som om Broberg resonerade, kan Edsbyn så kan vi, och gasade på fram till seger 12-2 mot ett lite uppgivet LBK-lag. LBK:s andra mål i matchen gjordes av Jonas Pettersson.
– Nu har vi två veckor på oss att slipa på lite detaljer innan vi möter lite enklare motstånd i Supercupen, sa Olle Sundin.

Text & foto: Leif Sundell

Fakta
Ljusdals BK – Broberg/Söderhamn 2-12 (1-6)
Målen: 0-1 (1) Jesper Öhrlund, 0-2 (7) Adam Wijk, 1-2 (9) Olle Sundin, 1-3 (28) Joel Wigren, 1-4 (33) Jesper Thyrén, 1-5 (38) Linus Forslund, 1-6 (42) Jesper Öhrlund, 1-7 (47) Jesper Öhrlund, 2-7 (49) Jonas Pettersson, 2-8 (49) Vadim Arhipkin, 2-9 (57) Jesper Öhrlund, 2-10 (65) Jesper Thyrén, 2-11 (71) Joel Wigren, 2-12 (76) Ilari Moisala.
Utv, LBK: 3 x 10. Broberg: –
Hörnor: 1 – 8.
Publik: 109.
Domare: Team Ulrik Bergman.