LBK mot UNIK i Supercupen

Elitserielagen har sin Svenska Cupen i helgen.
Och Bandyallsvenskarna sin nya Supercupen.
För LBK:s del handlar det om ett möte mot seriekollegan UNIK i Relitahallen i Uppsala.
– Kul och spännande att det startar upp med tävlingsmatcher, säger LBK-tränaren Patrik Larsson.

Supercupen är en ny företeelse för de allsvenska bandylagen. Fyra grupper om fyra lag där det matchas under tre olika tillfällen (tre av grupperna har redan startat upp) och där slutsegraren i varje grupp sedan möts i ett slutspel i Örebro, 28-29 oktober.
– Och att ta oss till det slutspelet är vi väldigt intresserade av, säger Patrik Larsson.
Vägen till slutspelet Örebro består av Uppsalalaget UNIK i Relitahallen på lördag, Gustavsberg i samma arena nästa lördag och sedan match mot Falun i Edsbyn torsdagen därefter.

LBK kommer till spel mot UNIK med samma manskap som under Champions Cup (DM) i Edsbyn där det blev två stora förluster, 3-11 mot Edsbyn och 2-12 mot Broberg. Och funderingar, förstås, vad gäller det defensiva spelet?
– Jag säger som jag sa då, att det vore väl märkligt om vi skulle kunna matcha två topplag från elitserien redan nu med tanke på vad som hänt i vårt lag inför den här säsongen där vi kommer med flera nya spelare, dessutom på nya positioner. Vi håller på att bygga nytt nu och har pratat mycket om vårt defensiva arbete som lag under de två senaste träningsveckorna. Jag är inte alls orolig och vi åker till Uppsala för att göra en bra match och bygga vidare på vissa delar. Det ska bli skoj nu att möta lag som vi kommer att kriga med under seriespelet.

Text: Leif Sundell