Cupseger för LBK mot UNIK

Lite funderingar, månne?
Efter 3-11 och 2-12 mot Edsbyn respektive Broberg i Champions Cup (DM).
Så därför var förstås det litet av en drömöppning för LBK när man mötte seriekollegan UNIK i Supercupen Relitahallen på lördagen.
Målkungen från ifjol, Jonas Pettersson gjorde både 1-0 och 2-0 under den första kvarten.
Och trots målnollan intakt så hyllade LBK-tränaren Patrik Larsson det offensiva spelet efter 5-0-segern.

Det blev en önskeöppning gånger två för Ljusdals BK i premiärmatchen i Supercupen – den mot UNIK från Uppsala.
Det första målet kom redan i den 5:e spelminuten när Jonas Pettersson förvaltade en djupledspassning av Marcus Wikman på bästa sätt.
Och det var firma Pettersson/Wikman som såg till att det blev 2-0 också och apropå Wikman så blev det en tredje assist under den första halvleken, då till Olle Sundin som gjorde målet.

Den andra drömöppningen då? Jo, när hemmalaget UNIK hade pratat ihop sig i paus, ”att nu jä..ar” så kom 4-0 till LBK. Den här gången på hörna och med Jonas Pettersson som målskytt igen, hans tredje alltså. Målet gjorde han i den 47:e minuten.
Och så spikade han slutresultatet till 5-0 i den 67:e minuten på straff efter det att Artem Varlamov gjorts ner på väg igenom.
– Skönt att målskyttet sitter i, kommenterade Jonas Pettersson som fick sig en rejäl överraskning tidigt på lördagsmorgonen när det var samling på IP för avfärd till Uppsala.
– Ja, det var någon som snott mina klubbor så jag fick fixa till nya på vägen ner.

Det blev alltså seger med 5-0 – och då sa tränare Patrik Larsson så här:
– Stabilt och bra precis som vi hade hoppats på. Det som var extra roligt var att vi satte det offensiva spelet. Vi spelade lugnt och metodiskt och har kunnat sluta med en ännu större seger.

Det är tätt på given nu för LBK för i morgon, söndag, handlar det om match mot det finska mästarlaget Veiterä i Göransson Arena i Sandviken.
Text: Leif Sundell
Supercupen Östra gruppen
UNIK Bandy – Ljusdals BK 0-5 (0-3)
Målen: 0-1 (5) Jonas Pettersson, 0-2 (15) Jonas Pettersson, 0-3 (25) Olle Sundin, 0-4 (47) Jonas Pettersson, 0-5 (67) Jonas Pettersson, str.
Utv, UNIK: 3 x 10. LBK: 3 x 10.
Hörnor: 2 – 11.