En god fortsättning

Bra i cupöppningen mot Gustavsberg.

Ännu bättre mot Stroitel Syktyvkar i eftermiddagsmatchen på fredagen.

Och LBK nollade faktiskt det ryska laget och vann med 4-0 (3-0).

– Ja, men vi hade lite problem med deras offensiv i första halvleken, men det ändrade vi på till den andra. En bra seger, sa Patrik Larsson.

En bra defensiv och en offensiv som aldrig Stroitel kom riktigt underfund med. Det ledde fram till en säker tvåpoängare och en semifinalplats, väl, för LBK. Och hemmalaget fick förstås vind i ryggen i och med två snabba mål av Jonas Pettersson. Det första i den 4:e minuten när han pekade in en målvaktsretur efter ett skott av Artem Varlamov och det andra nio minuter senare när Edwin Persson spelade in från vänsterkanten.

Sen kom en bra period för Stroitel, men då klev målvakten Jonas Svensson fram och gjorde ett par, tre, fyra riktigt vassa räddningar. Dessutom bommade ryssarna en straff. Och istället kom ett tredje mål för LBK när Artem Varlamov släppte ut bollen till höger och där  Marcus Wikman fick  fritt fram, 3-0.

– Det var lite att göra ett tag där i första halvleken, men det var bara skoj, sa Jonas.

Det var Marcus Wikman som gjorde LBK:s fjärde mål också, det efter ett grant samspel med Olle Sundin. Och det målet spikade slutresultatet och en trolig gruppfinal mot Örebro i nattmatchen.

Text: Leif Sundell  Foto: Peter Skalberg

Fakta

Ljusdals BK – Stroitel Syktyvkar 4-0 (3-0)

Målen: 1-0 (4) Jonas Pettersson, 2-0 (14) Jonas Pettersson, 3-0 (29) Marcus Wikman, 4-0 (40) Marcus Wikman.

Utv, LBK: 4 x 6 min. Stroitel: 3 x 6 min.

Hörnor: 4 – 3.

Publik: 1186.

Domare: Team Pavel Silinski.