Examen – och Öhman i landslaget

,

En solig höstdag.
De borde ha varit lika med skolstart.
Men hemma hos Olle Larsson i Lillhaga handlade det istället om examen.
– En liten sån efter 40 gemensamma styrkepass under sommaren, säger Olle som bjöd in adepterna Marcus Öhman, Elias Swartswe, Elias Schröder, Noa Djäkner och Isak Flodberg till en liten avslutning med paddling, cykling och pizzalunch.

Fem elever (!).
Marcus Öhman, Elias Swartswe, Elias Schröder, Noa Djäkner och Isak Flodberg, Fem LBK-ungdomar i Team 2020 som verkligen har bestämt sig. Här ska inte något lämnas åt slumpen för att bli en så bra bandyspelare som det bara går. Det givna målet förstås: en startspelare i LBK:s A-lag.
Och redan inför förra säsongen så nappade de här fem på erbjudandet om extra styrketräning under sommaren. Olle Larsson, känd instruktör för många tidigare LBK:are, skulle hålla i tre gemensamma träningspass på förmiddagar för skollediga bandyungdomar och inför den här säsongen var det ”de fem” som nappade.
– Vi har kört 40 gemensamma pass när vi nu tar säsongsvila, eller rättare, vi kommer att behålla ett gemensamt pass i veckan, berättar Olle.

Och visst syns det på ”de fem” att träningen gett resultat, det är fem muskulösa killar som, om än lite motvilligt, ställer upp på en spänna-muskel-bild under examensdagen.
Examen hölls hemma hos Olle Larsson i Lillhaga där det först handlade om att paddla fram och tillbaka över Ljusnan. En och en fick de köra utom en skadad (Noa Djäkner som fick sy sex stygn i foten efter en träning i Järvsö Arena i förra veckan) och en vattenrädd (Elias Swartswe) som tog sig över vattnet tillsammans.
Snabbast i paddlingen var en purfärsk landslagsman, Marcus Öhman, som är uttagen i det svenska P 19-landslaget som ska möta Finlands P 21 tre (!) gånger i Relitahallen nästa veckoslut, det i samband med säsongens första landslagssamling för både P 19 och A-landslaget. A-landslaget möter Finland A i två matcher.

Efter paddlingen över Ljusnan handlade det om en cykeltur på en mil och först över mållinjen då var Isak Flodberg. Isak, Marcus och Elias Swartswe kommer för övrigt att spela match på söndagseftermiddagen när LBK begår sin matchpremiär för säsongen i Västerås. LBK möter Västanfors i den Allsvenska Supercupen. Elias Swartswe kommer att spela vänsterhalv, Markus Öhman vänster mittfält och Isak Flodberg blir avbytare.
En annan ungdom, nyförvärvet Jeremy Nöjd från Edsbyn, kommer att spela libero.