Storseger för LBK i säsongspremiären

,

En första halvlek där nyförvärven presenterade sig.
På gott och ont.
LBK ledde hur som helst med 3-0 i paus.
Och sen blev det ett riktigt målryck i början av andra med två snabba av firma Jonas Pettersson/Misha Svechnikov.
LBK vann till slut säsongpremiären mot Västanfors i en match ingående i Supercupen med hela 10-0.

Fyra nyförvärv i laguppställningen.
Mattias Sand, den nygamle, och så Jeremy Nöjd – båda från start. Och så avbytarna Joel Wilhelmsson och Edvin Nilsson.
Och alla fyra fanns med i matchprotokollet efter den första halvleken. Joel Wilhelmsson, forwardsavbytaren, som knappt in på planen innan gjorde sitt och LBK:s första mål för säsongen. Misha Svechnikov spelade fram.
Sen var det dags för mittfältsavbytaren Edvin Nilsson att också skriva in i protokollet genom att göra 3-0 och spika halvtidssiffrorna. De andra två då? jo, både Jeremy Nöjd (libero) och Mattias Sand (högerback) fick sätta sig på botbänken.

Sen kom det en riktig rivstart på den andra halvleken för LBK:s sida. Två gånger Misha Svechnikov fram till Jonas Pettersson betydde 5-0 inom loppet av dryga tre minuter – sen spädde Marcus Wikman på till 6-0 två minuter senare. Och då var, om inte förr, matchen förstås avgjord. Nyförvärven Edvin Nilsson och Joel Wilhelmsson samarbetade sedan fram till 7-0 (Edvin målskytt) och Edvin Nilsson gjorde 8-0 också och blev tremålsskytt precis som Jonas Pettersson. Misha Svechnikov (ett mål och fyra assist) ökade på till 9-0 och Emil Järbing (Melin) spikade slutresultatet till 10-0.
– Lite trevande första halvlek, men sen blev det riktigt bra i andra. Försvarsspelet satt perfekt, fast i ärlighetens namn blev vi inte riktig prövade heller, sa LBK-tränaren Andreas Heeger.
Det lilla Västanfors hade framåt tog LBK-målvakterna lätt hand om. Axel Nilzon stod i första halvlek och räddade bland annat en straff.

Supercupen Mellan
Västanfors IF – Ljusdals BK 10-0 (0-3)
Målen: 0-1 (14) Joel Wilhelmsson, 0-2 (26) Jonas Pettersson, str, 0-3 (28) Edvin Nilsson, 0-4 (47) Jonas Pettersson, 0-5 (50) Jonas Pettersson, 0-6 (53) Marcus Wikman, 0-7 (70) Edvin Nilsson, 0-8 (81) Edvin Nilsson, 0-9 (85) Misha Svechnikov, 0-10 (90+1) Emil Järbing.
Utv: Västanfors: -. LBK: 3 x 10.
Hörnor: 3-12.
Publik: 82.
Så här spelade LBK: Axel Nilzon/Jonas Svensson – Olle Sundin, Mattias Sand, Jeremy Nöjd, Erik Olsson, Elias Swartswe – Marcus Wikman, Emil Melin, Misha Svechnikov, Marcus Öhman – Jonas Pettersson – Isak Flodberg, Edvin Nilsson, Joel Wilhelmsson, Mattias Blom.