Start bjöd på bandylektion

,

Det kommer att bli tufft.
Ja, det förutspådde LBK-tränaren Andreas Heeger inför lördagskvällens möte mot ryska Start.
Och så blev det för ett LBK som blev nollat av ryssarna.
Resultat 0-8 (0-3).

 

Så stor är alltså skillnaden mellan ett mittenlag (Start) i den högsta ligan och ett lag (LBK) som aspirerar på en topplacering i den svenska andraligan, Bandyallsvenskan. 0-8 stod det på anslagstavlan när slutsignalen ljöd. Och sett till spelövertag och målchanser så var det ett mycket rättvist resultat. Visst, LBK hade några chanser att i alla fall göra ett tröstmål, men den stora chansen, en straff för LBK efter en timmes spel, sköt Jonas Pettersson över målet.

Det var Start som satte upp högsta fart redan från start (!) och i den 5:e minuten låg den första bollen i nät bakom Jonas Svensson som stod i LBK-målet under den första halvleken (Axel NIlzon stod den andra) och det var svensken i laget, Patrik Johansson, som gjorde det målet. Halvlekens man i det ryska laget blev annars Denis Kotkov som gjorde två mål inom loppet av 50 sekunder (0-4 och 0-5) i slutet av halvleken.

– Dom var bra, det visste jag efter att ha sett dom mot Sirius tidigare i veckan. Dom var täta, tunga och gav oss inga ytor alls, jag tycker ändå att det var en mycket bra match för oss, vi sätter defensiven bra, men åker dit på åtminstone tre mål när vi tappar boll i fel läge. I den första halvleken hade vi lite problem med deras djupledsspel, men det rättade vi till och i andra halvleken var det bättre, summerade LBK-tränaren Andreas Heeger.

Slutresultatet skrevs till 0-8.

Till veckan väntar två tuffa matcher till, då i DM. På torsdag mot Broberg och på lördag mot förloraren i matchen Edsbyn/Bollnäs.

 

Fakta

Ljusdals BK – Start Nizny Novgorod 0-8 (0-5)

Målen: 0-1 (5) Patrik Johansson, 0-2 (20) Maxin Gavrilenko, 0-3 (29) Egor Dastikov, 0-4 (45) Denis Kotkov, 0-5 (45) Denis Kotkov, 0-6 (60) Stanislav Ismagilov, 0-7 (73) Denis Kotkov, 0-8 (88) Maxim Gavrilenko.

Utv, LBK: 4 x 10, Start: 1 x 10.

Hörnor: 5 – 9.

Publik: 31.

Domare: Team Pavel Silinskij.

 

Text: Leif Sundell