Boltic första lag att besegra LBK

, ,

LBK förlorade helgens andra match. Boltic gästade Idrottsparken och fick med sig båda poängen efter slutresultat 6-7.

LBK åkte på säsongens första förlust hemma mot Boltic på söndagseftermiddagen. Första halvlek var en målrik historia och ställningen var 5-5 i halvtid. Lagen följde varandra målmässigt. Sex av målen kom på fasta situationer, fyra för Boltic och två för LBK. Det var gästerna som tog ledningen redan efter fem minuter. Jonas Petterssons fina målform fortsätter och han vände till hemmaledning efter två snabba mål. Joel Wilhelmsson utökade till 3-1 på en hörna och så långt såg det bra ut för LBK:s del. Två hörnmål för gästerna vände på den ledningen och ställningen var kvitterad. Jonas Pettersson gjorde sen 4-3 på straff och Marcus Wikman utökade till 5-3, snyggt på volley. Än var det inte över utan Boltic reducerade och kvitterade till 5-5 innan halvtidsvila. Båda målen kom på straff.

 

Den andra halvleken blev inte alls lika målrik som den första. Båda lagen spelade försiktigare och det var mer tillknäppt ute på isen. Jonas Wennerström styrde in ledningsmålet för gästerna efter inspel av Lucas Hovlund. Kvitteringen kom sedan efter en rörig situation. Misha Sveshnikov hölls fast men lyckades ändå spela fram till Olle Sundin. Domaren blåste frislag. Bolticförsvaret lyckades inte få bort bollen och Jonas Pettersson fick till slut in bollen i mål. Matchen sista 35 minuter bjöd inte på någon vidare bandyunderhållning och publiken på IP började tro att matchen skulle sluta oavgjort. Men gästerna ville annat. Med drygt fem minuter kvar att spela fick Albin Ottosson till slut in segerbollen bakom Axel Nilzon i LBK:s mål. Matchen slutade därmed 6-7 och LBK:s första förlust är ett faktum.

 

Matchfakta

Ljusdals BK – IF Boltic 6-7 (5-5)

Första halvlek: 0-1 (4) Joakim Jansson (Jonas Wennerström), 1-1 (9) Jonas Pettersson (Marcus Wikman), 2-1 (11) Pettersson, 3-1 (17) Joel Wilhelmsson (Simon Borg) hörna, 3-2 (21) Simon Främgård (Andreas Eriksson) hörna, 3-3 (24) Johan Hesselbom (Eriksson) hörna, 4-3 (26) Pettersson, straff, 5-3 (29) Wikman (Misha Sveshnikov), 5-4 (35) Gustav Backman, straff, 5-5 (43) Backman, straff
Andra halvlek: 5-6 (51) Wenneström (Lucas Hovland), 6-6 (54) Pettersson (Borg), 6-7 (85) Albin Ottosson
Hörnor: 12-7
Utvisningar: LBK: 4×10 min, IF Boltic: 1×10 min
Publik: 323