#Fettisdagsbandy: Ljusdal – Villa 7-3 (Semifinal P18)

,

 

Foto: H-G Eriksson

Man kan ju inte annat än att lida med LBK-spelarna i P18, de får ju ALDRIG chansen att själva se hur grymma de är på isen! Vi borde alltså ha klonat varje spelare innan semifinalen mot Villa så att kopiorna hade fått stå på läktaren och njuta precis som den övriga publiken som trotsade kylan under fettisdagen.

7 – 3 hemma mot Villa efter två sena mål av hemmalaget när matchen i princip redan var avblåst och spelarna var halvvägs in i duschen. Två psykologiskt viktiga mål som kan vara mycket värdefulla inför returen i Lidköping på lördag. Marcus Öhman var inblandad i fem mål framåt och inte minst det viktiga kvitteringsmålet en halvtimme in i matchen.

En annan gigant, fast strax utanför isen, var Walle Wallström, som höll reda på både sargen och matchens lirare i båda lagen. Walle valde till slut, i hård konkurrens, Elias Swartswe (tre poäng i kväll) i hemmalaget och Alexander Härndahl i bortalaget. Båda spelarna belönades med… en varsin back semlor!

Foto: Walle Wallström delade ut semlor till matchens lirare!

Eftersom matchen spelades under fettisdagen så var det alltså semlor som gällde denna kväll på Ljusdals IP. Arrangörsklubben lockade nämligen med semlor till valfritt pris och den förste att nappa på detta erbjudande var ingen mindre än Hammarby-supportern Måns Möller. Den kände komikern betalade tusen kronor för semlan (!), något som fick fart på även andra supportrar som valde att stödja klubben med samma belopp.

Totalt såldes tjugotvå (!) semlor för tusen kronor styck och eftersom Ljusdals Bandyklubb valde att dela den summan med Viggo Foundation, Måns Möllers insamlingsstiftelse vars mål är att möjliggöra för barn med neuropsykiatriska diagnoser att idrotta, så blev det alltså skönt klirr i kassan för både Viggo Foundation och LBK:s ungdomssektion!

Semlor & Bandy = Dagens Dubbel! Kulturministern borde genast K-märka detta världsunika fenomen!

Ljusdals Bandyklubb vill rikta ett stort tack till alla som kom till semifinalen i P18 mellan Ljusdal och Villa, men ett speciellt tack till sponsorerna XL-Bygg Ljusdal, Ljusdals Trafikskola, Hedlunds Glas och Stenpers Gård och naturligtvis alla ni som är med och stöttar oss så att vi kan ha den här bandyklubben igång TACK!

Sen har vi alla ni som var med och köpte en semla för tusen spänn, tack till er alla Måns Möller, Ann Zetterman, Niclas Wallström, Handelsbanken Ljusdal, Ni/Vi sport för Dig i Ljusdal Förening, Hemlängtan, Frizz Ann, Karins Begravningsbyrå, Salong Exakt, Rosehills blommor, M Björks Skogstjänst , Mona Zetterman, Bernt Zetterman, Gunilla Zetterman Wiggander, Janne Andersson, FUB i Ljusdal förening, HP Andersson med familj, Stefan Bohlin, Jesper Taube & Maria Svensson och Axeteg Energi & Teknik AB.

Ett stort tack till er alla som gjorde denna bandyfest möjlig!

Foto: Medan P18-laget vände bort sina motståndare på isen så fick A-laget nöja sig med att vända hamburgare…

Semifinalserien rullar vidare på lördag då Ljusdal har bortamatch mot Villa. I den andra semifinalen hämtade Edsbyn upp underlägen med 4-0 och 5-4 innan de precis som Ljusdal gjorde två mål på tilläggstid. Edsbyn vann till slut matchen med 5-7 och har nu fördel av hemmaplan i returen.

Bilder från Ljusdal – Villa: (Foto: H-G Eriksson)