Intervju med Jonas Pettersson

,

Jonas Pettersson i välbekant miljö (Foto: H-G Eriksson)

Bandyallsvenskans försvarsspelare kan andas ut, de slipper nämligen hålla koll på #14 kommande säsong! Med den galet imponerande målproduktionen 51-46-55 de tre senaste säsongerna så bör det ju ha hörts en kollektiv suck av lättnad bland Ljusdals antagonister när Jonas Pettersson för en tid sedan skrev på för Broberg.

Ljusdalingen Jonas Pettersson som har varit LBK trogen sedan 2011 spelar därmed nästa säsong i Elitserien. LBK önskar honom naturligtvis stort lycka till i sin nya klubb och passar även på att intervjua honom inför det kommande bandyäventyret.

Smått otroliga 152 mål de tre senaste säsongerna. Har du fått många tackkort av bandyallsvenskans målvakter nu när du har bestämt dig för spel i Elitserien..?

Nej inga tackkort har dykt upp ännu. Men det kanske är jag som ska skicka tackkort till alla målvakter som varit så snälla och släppt in alla mål 🙂 

Du vann naturligtvis skytteligan de tre senaste åren, men i år skiljde det bara ett mål mellan dig och Åby/Tjuredas Filip Bringe. Hur kändes det att ha Filip i bakhasorna hela säsongen?

Det är alltid roligt att göra mål, men det är inget som man funderar över under själva säsongen. Det finns många bra spelare i allsvenskan som gör många mål. 

Ett av årets 55 måljubel för #14 (Foto: H-G Eriksson)

Du var ju från början försvarare, hur kommer det sig att du skolades om till forward? 

Patrik Larsson kom in som tränare och tyckte att jag skulle högre upp i banan. Så sakta men säkert har jag jobbat mig uppåt i planen och dom tre senaste säsongerna har jag varit forward. Så jag har Patrik Larsson att tacka för att han vågade flytta upp mig som forward.

Är det något av dina mål som du speciellt kommer ihåg när du summerar din tid i LBK?

Det är klart att målet jag gjorde i sista matchen året vi gick upp i elitserien inför 3000 är ett speciellt mål som man kommer bära med sig resten av karriären. Det komiska är väl att då var jag fortfarande back men smög upp i plan och satt ett långskott i mål!

Vilken är ditt roligaste minne från tiden i gul/grönt?

Helt klart året vi tog klivit upp i Elitserien inför över 3000 på läktaren.

Hur kommer din sociala situation att se ut framöver, kommer du bo kvar i Ljusdal och pendla till Söderhamn?

Jag kommer att bo kvar i ljusdal, jobba kvar på Karl Hedin Bygghandel men kommer att gå ner lite i arbetstid. Sen kommer jag pendla ner till Söderhamn tillsammans med Böna. 

När börjar försäsongsträningen med Broberg och har du hunnit träffa laget än?

Vi kommer att köra igång med ispass och barmarks pass veckan efter påsk. Det är då jag först kommer träffa laget för första gången.

Hur känns det att vara tillbaka i högsta ligan, längtar du redan nu till premiären?

Det kommer krävas mer av mig att spela i elitserien men jag ser det som en enormt spännande utmaning. Jag längtar redan till premiären!

Foto: H-G Eriksson

Vad tror du att du kommer du att sakna mest från Ljusdals IP?

Sven ”Pirro” Persson. Han är en eldsjäl! Han är en hjälte, en glädjespridare ut i fingerspetsarna!

Avslutningsvis, ett stort tack för allt du gjort för Ljusdals BK och ett stort lycka till i Elitserien!

Stort Tack!