Juniorelitserien: Edsbyn – Ljusdal 9-4

, ,

Årets första förlust för Ljusdals juniorer. Edsbyn blev alltså för svåra i bortamötet och det blev därmed ingen revansch för förlusten i SM-finalen i våras.

Efter att hemmalaget chocköppnat med två snabba mål redan efter fem minuter så tog sig Ljusdal tillbaka in i matchen genom två mål av Isak Flodberg. Edsbyn skulle dock återta ledningen, ett försprång i målprotokollet som kom i samband en hörna efter en halvtimmes spel. Men de var en ledning de å andra sidan bara fick behålla i två minuter, Ljusdal svarade nämligen med exakt samma mynt då John Skalberg Halvarsson kort därefter  slog in en hörna. Det var därmed kvitterat halvvägs in i matchen.

I andra halvlek handlade emellertid det mesta om Edsbyn och när matchen var över så hade hemmalaget vunnit med fem måls marginal. Ljusdal får därmed vänta till returmötet i början av januari på Ljusdals IP för att försöka få sin efterlängtade revansch.

Ljusdals mål gjordes av Isak Flodberg (2), John Skalberg Halvarsson (1) och Noa Djäkner (1). Assistpoäng av Elias Schröder (1), Noa Djäkner (1) och Elias Swartswe (1).