Bandyallsvenskan: UNIK Bandy – Ljusdal 4-4

, ,

Som väntat blev det en mycket tuff match mellan UNIK och LBK i Relitahallen i Uppsala. UNIK gjorde allt som stod i deras makt för att ta årets första seger i bandyallsvenskan medan Ljusdal å sin sida gjorde allt för att behålla sin förlustnolla intakt.

Det var UNIK som öppnade piggast och redan efter drygt sju spelade minuter hade hemmalaget gått fram till en ledning med 2-0. Gästande Ljusdal reste sig emellertid och med knappt tio minuter kvar av första halvlek var matchen kvitterad efter mål av Noa Djäkner och Misha Svechnikov, båda målen framspelade av Marcus Öhman.

Några minuter innan halvtidsvilan bjöd UNIK på nästa kalldusch och hemmalaget hade därmed en ledning efter halva matchen.

Andra halvlek fortsatte i samma mönster med att ljusdalingarna kvitterade medan UNIK stod för ledningsmålen. I slutet av matchen trodde nog många att UNIK skulle få sin efterlängtade seger, men LBK kom återigen tillbaka och fick sista ordet då Elias Swartswe avlossade en missil i motståndarmålet. Matchen slutade därmed 4-4 och Ljusdal är fortfarande obesegrade efter nio omgångar medan Uppsalalaget UNIK får fortsätta jaga sin första seger.

Skarpskyttarna Noa Djäkner och Elias Swartswe. Ryktet säger att båda juniorerna tvingades ansöka om vapenlicens för sina skarpladdade bandyklubbor…

Ljusdals målskyttar: Noa Djäkner 2 mål varav en straff, Misha Svechnikov och Elias Swartswe ett mål vardera. Assistpoäng av Marcus Öhman och Misha Svechnikov.

Nästa match äger rum på Ljusdals IP på lördag 15:00. Arrangörerna hälsar att ALLA som bär en Ljusdalsmössa (eller köper en i souvenirståndet i LBK-tältet) får vara med i en lottdragning om en julskinka!

Modeoraklet Camilla Thulin skapade två klänningar för årets Nobelfest, men hann ändå betygsätta våra supporterprylar samma dag!

Ni har väl läst modeoraklet Camilla Thulins fina recensioner av våra supporterprylar? Se hennes recensioner nedan. Så här säger Camilla Thulin om våra kläder:

Överlag tycker jag att produkterna är fina och gör det de ska, i synnerhet tofsmössan. Tänk vad fint om hela Ljusdals publik har den på en match – alla tofsar kommer att svajja, som aldrig förr!

Envisa rykten påstår dessutom att det smyger omkring en tomte i närheten av IP. Eftersom jultomten älskar bandy mer än allt annat så är alltså sannolikheten stor att det dyker upp en tomte på lördag. Och eftersom endast en LBK-spelare hamnade på utvisningsbänken i senaste matchen (vi nämner inte hans namn, men vi kan kalla honom ”Emil”) så finns det alltså ingen som helst anledning för att jultomten inte ska komma och titta på hemmamatchen mot Kalix.

Välkomna till IP på lördag 15:00 och ta gärna med er barnen!!!

Camilla Thulin: Min speciella favorit är mössan med de klassiska tofsen! Den är retro rätt, väldigt fin på alla, skulle jag tro.

Camilla Thulin: Den svarta Nicholson-mössan är ju helt rätt med sitt lilla emblem, något för de mer diskreta fansen.

Camilla Thulin: Halsduken är ju klassisk, rolig och färgstark, nästan som en engelsk klubbhalsduk.