LBK, en nobel klubb! Modeoraklet Camilla Thulin recenserar våra kläder!

, ,

Medan alla digniteter ägnar sig åt styrdans i Blå Salen i kväll så dansar vår nobla bandyklubb ut på isen en timme norr om Stadshuset.

Tveksamt dock om motståndarlaget blir en munsbit i form av en trerättersmiddag för LBK. Trots att UNIK inte har vunnit en enda match i år så har ju Uppsalalaget ändå spelat relativt jämna matcher under årets serie.

Med tanke på kvällens Nobelfest och lördagens hemmamatch mot Kalix, (ett Norrlandsderby som går under epitetet ”Mössderby”) så har vi bett Sveriges kanske allra störst modeorakel Camilla Thulin att recensera våra LBK-prylar. Souvenirer som kommer att finnas till försäljning vid vårt LBK-tält vid Bjuråkersvägen på lördag i samband med matchen mot Kalix 15:00.

Camilla Thulin, modeikon som i samband med dagens Nobelfest även betygsätter vår gul/gröna klädkollektion!

För dig som modeskapare, hur stort är det med Nobelfesten om du jämför den med alla andra event under året?

Jag är ju inte en modeskapare, mer enklädskapare, eftersom vi gör klassiskt mode. Nobel är roligt, för då kan man mäta temperaturen på mod och smak på kvinnorna, som exponeras och se den allmänna trenden, vilken brukar vara tydlig.

Vi brukar ju ha med några klänningar varje år, detta år är det två stycken, vilka jag ej kan avslöja ännu. Festen är ju intressant, eftersom det är Sveriges ansikte utåt. Alltid intressant med nivån på divertissemanget, hur barnsligt kontra vuxet det är, om det är barnteater/cirkus eller vuxen underhållning.

Vilka av festdeltagarna är du mest nyfiken på i år?

Hela honnörsbordet är intressant, kungligheter och ministrar, de personer vi betalar med skattepengar.

Nu när inte Sara Danius finns bland oss längre, vilken deltagare tror du då kommer att sticka ut allra mest under festen?

Ingen. Nu när varken fru Danius eller fd. kulturministern är med längre. Fru Danius stod för klass och fru Bah Kuhnke för knasigheter.

Vilken klänning genom åren är din absoluta favorit?

Drottning Silvias Nina Ricci klänning från 1993 står sig fortfarande som nummer 1.

Ljusdals Bandyklubb spelar i gul/gröna färger och leder för närvarande Bandyallsvenskan. Tror du att Ljusdals topplacering speglar av sig på festdeltagarna så att vi kan förvänta oss många klänningar i Stadshuset som går i gul/grönt..?  

Jag tror att man kommer att se några smaragdgröna klänningar, vilket ingår i Ljusdals kulör. Tror dessvärre att gult mer eller mindre kommer att lysa med sin frånvaro, för här i Sverige tycker man att det är en somrig färg. Dock ser man gult och grönt mer nu än för några år sedan, vilket är härligt, eftersom det är två naturliga färger, du hittar dem i naturen och i Ljusdal.

Vi tackar Camilla Thulin så mycket för intervjun och avslutningsvis ber vi henne recensera våra tjusiga kläder som finns till försäljning på lördag.

Camilla, vad tycker du om våra supporterprylar? 

Min speciella favorit är mössan med de klassiska tofsen! Den är retro rätt, väldigt fin på alla, skulle jag tro.

Den svarta Nicholson-mössan är ju helt rätt med sitt lilla emblem, något för de mer diskreta fansen.

Halsduken är ju klassisk, rolig och färgstark, nästan som en engelsk klubbhalsduk.

Överlag tycker jag att produkterna är fina och gör det de ska, i synnerhet tofsmössan. Tänk vad fint om hela Ljusdals publik har den på en match – alla tofsar kommer att svajja, som aldrig förr!