Vi får njuta vidare av Elias på Idrottsparken

, ,

 

Påsk är väl den mest gula av alla våra högtider, och här kommer nu en tidig påsk-gåva till alla LBK:are, Elias Swartswe och LBK har idag gjort klart ett nytt spelaravtal

Den mest klassiska frågan, Hur känns det här?

– Det känns fantastiskt, skönt att det är klart och att man nu kan börja fokusera helt på försäsongen och kommande säsong med allt vad det innebär. Det är alltid en ära att få representera Ljusdals BK och jag kommer bära den gul gröna tröjan med stolthet även denna säsong.

Det blir fortsatt spel i LBK och Ljusdal, varför väljer du att satsa vidare här på hemmaplan?

– Jag väljer att spela kvar i Ljusdals BK eftersom jag inte vill missa det vi håller på att bygga upp och det vi har byggt nu under ett antal år. Jag tycker det blåser bra vindar kring LBK, det pratas hall, bra lag och en satsning som jag tycker låter bra och förnuftig. Jag gillar det LBK står för, vilket är rolig bandy där det händer saker framåt och bakåt. Bandy ska vara roligt att kolla på, vi som spelare har ett ansvar mot föreningen och även publiken att spela en bra och rolig bandy och det tycker jag vi gör med våran fart och vilja att anfalla.

För Ljusdal och LBK är det fantastiskt att vi redan nu vet att vi får njuta av din härliga skridskoåkning och teknik även nästa säsong, många blir otroligt glada över att fortsatt få se dig i den ”kanariegula-tröjan, har du någon hälsning till alla gul/gröna hjärtan där ute?

– Vi ses på IP, vi ska alltid vara bättre än vi var. Vi kommer att komma starka och bättre.

Har du någon tanke om kommande säsonger? Nu när det är påskrivet och klart, vilka förväntningar har du?

– Mina förväntningar över kommande säsong är att vi som lag och även jag som individ ska vara mycket bättre än vad jag och vi var ifjol.

LBK:s sportgrupp är såklart mycket nöjda med att Elias väljer att spela vidare i laget från köpingen.

– Elias blir en viktigare och viktigare spelare för varje dag som går för LBK, för vårt spel och vår identitet. Tyvärr kom knäskadan mycket olägligt i vintras, men Elias är en väldigt seriös kille som snabbt var tillbaka på isen. Han har på få år blivit en kulturbärare för LBK fast han just avslutat sin första säsong som senior.

Storebror Swartswe är en härlig skridskoåkare som älskar att utmana motståndarna och hela tiden ställa frågor till lagen vi möter genom sina kraftiga frambrytningar. Och vi är säkra på att han bara är i början av en mycket framgångsrik bandykarriär.