Välkommen till LBK Patrik Aihonen

, ,

 

Efter att Sebastian Lundgren valde att flytta hem till Örebro och William Johnsson blivit klar för Östersund Bandy riktades snabbt LBK:s blickar mot just Patrik, som tidigare spelat med Bollnäs där han under långtid (9år) varit en del av A-truppen trots att han inte är mer än 27år

Patrik har bl.a spelat SM-final för giffarna mot Edsbyn på Tele2 Arena, så här kommer det mängder med Elitseriebandy in i det unga LBK-laget.

Hemsidan letade upp Patrik eller ”Aiho” som han också kallas för att få reda på lite mer om honom.

 

Hur känns det här?

– Det känns väldigt spännande att komma till ett ungt hungrig lag och bli en av dom äldsta. Förhoppningsvis kan jag bidra med den rutin jag har samlat på mig efter åren jag har bakom mig i elitserien.
Alla personer runt LBK har haft ett oerhört trevligt och proffsigt bemötande under dom samtal vi har haft.
Jag är väldigt sugen på att vi ska kunna vinna många bandymatcher i vinter!

Berätta lite för oss, vad är du för typ av människa och bandymålvakt?

– Som person skulle jag beskriva mig som en lugn person med båda fötterna på jorden. Som målvakt försöker jag spela ett tryggt spel som kan ge laget ett lugn bakifrån. Tekniskt är jag ganska bra och har nött dom delarna väldigt mycket. Sedan försöker jag även utnyttja min storlek för att skära av vinklar.

Varför blir det LBK?

– Varför det blir LBK är för att det känns oerhört spännande med satsningen som gjorts med spelare från dom egna leden som fått en oerhört bra utveckling!
En anledning är också att jag ser fram emot att få spela mycket matcher igen!
Förhoppningsvis får folk komma in på arenorna igen också så får hoppas det blir mycket folk på Ljusdals IP i vinter!
Från LBK:s sportkommittés är man mycket belåtna över att snabbt kunna lösa målvaktsfrågan, och man är också mycket glada över att det är just ”Aiho” som man kan presentera där man även får in mycket Elitserierutin i truppen.

– Att vi får in Patrik i laget känns otroligt bra, då vi kommer att få se en härlig fight mellan honom och Axel Nilzon, som vi är säkra på att kommer lyfta dom båda, och även oss som lag. Patrik kommer in med mycket rutin och trygghet, men även vetskap om vad det handlar om att vara på yttersta nivån, herregud vi pratar här om en målvakt som för bara ett par säsonger sedan spelade SM-final. Han kommer att passa utmärkt in i vårt lagbygge där alla vill framåt. Vi får in en lugn målvaktstyp som vi är övertygade om att har väldigt många bra år framför sig mellan stolparna, där vill vi satsa på att ge honom den bästa möjliga stöttningen för att han ska känna trygghet och ta så stor utveckling som möjligt.