Rasmus och Alfred i A-lagstruppen

, ,

 

De första trevande stegen in bland de stora.

Ja, på måndagseftermiddagen var det dags för Alfred Nordlund, 17 år, och Rasmus Gustavsson, 16 år, att ta de spännande stegen.

– Jag vill ha tröjnummer 5 och jag 97 sa Rasmus – och sen tog de båda täten när det var dags för första träningspasset tillsammans med A-grabbarna.

 

Dags för nummer nio och tio från Team 2020. Det ”arbetsnamn” som bildades en decemberdag 2015 och som skulle ge bandyungdomar från Ljusdal möjlighet att studera på hemorten och dessutom kunna spela bandy på hemmaplan. Ett vässat Bandygymnasium på Slottegymnasiet skulle också vara en del av det hela. Lännart Nilzon och Misha Svechnikov skulle bli den vassa tränarduon.

På bandygymnasiet har alla åtta som så här långt slussats in i A-lagstruppen gått – dessutom den nionde som på måndags eftermiddagen blev en del av den truppen, 17-årige förvarsspelaren Alfred Nordlund.

– Vi juniorer fick ju inte spela någon bandy förra säsongen, men jag fick i alla fall träna med A-laget nåra gånger. Det ska bli så spännande att bli en av dem på riktigt och att få vara med från början av säsongen, säger Alfred som helst av allt spelar libero, men så om också spelat back i LBK:s U 19-lag.

Den tionde i raden av egna produkter som nu tar steget in i A-laget är bara 16 år och han har inte ens börjat bandygymnasiet än. Talangen Rasmus Gustavsson går ut nian i vår och när skolan börjar till hösten blir det debut på bandygym också. Rasmus som hade sett fram emot debuten i blå/gult i vintras. Han var uttagen i Sveriges P 15-landslag som skulle spela P 15-VM i ryska Arkhangelsk, men som blev inställt på grund av pandemin.

– Det får bli bli någon annan gång istället. Nu ska jag se till att utvecklas ytterligare tillsammans med LBK. Det ska bli riktigt spännande. Hoppas att vi får spela i U 19-serien också den kommande säsongen, säger Rasmus.

Någon blygsel visade inte de två ny nykomlingarna när det sedan var dags för ett tufft träningspass tillsammans med A-grabbarna – nykomlingarna tog täten direkt när barmarkstränaren Mårten Ståhl drog igång träningspasset.

//Leif Sundell