Nästa namn till Hellmyrs United

Passningar, teknik, uppåkningar och framförallt hastighet ! Ja det kommer Hellmyrs United garanterat att få igenom nästa namn som nu är klar för laget!
Det är ingen mindre än Brobergs svar på kombinationen mellan Pavel Bure och Joe Labero, mittfältaren Vadim Arkhipkin som förstärker till ExTe Bandyhelg i Ljusdal den 21-22 oktober.

En rysk tekniker som har moderklubben i Norrbotten och sin stora bandyfostran i Söderhamn, så kan man sammanfatta nästa namn till Hellmyrs United, Brobergs Vadim Arkhipkin.
Kommer ni ihåg när de ryska spelarna haglade i högsta serien i bandy? När grannklubbarna Kalix Bandy och Karlsborgs BK byggde sina framgångar på invasionen av bandykompetens från öst. En av de största var ju den lilla trollgubben Vjacheslav ”Slava” Arkhipkin som trollband publiken i norr på 1990-talet. I början av 2000-talet så tog ”Slava” sina bopålar och flyttade till Broberg, där han trollband Söderhamnspubliken under flera säsonger. Sonen Vadim, född 1990, fick därför sina bandyfostran i Sverige, detta blandat med hans ryska rötter gör honom till en kombination mellan rysk balett och svensk folkdans.

Vadim Arkhipkin fick sitt första genombrott, säsongen 09/10 då han blev en stadig spelare i Broberg, där han snabbt blev en publikfavorit bland fansen. Inför säsongen 11/12 så valde Vadim dock att flytta ”hem” till moder Ryssland och spel i stjärnlaget Dynamo Moskva och där blev han kvar i tre säsonger innan han inför säsongen 14/15 bytte Moskva mot Söderhamn igen och flyttade tillbaka till Broberg.
Där har han nu varit motorn och fartspelaren på mittfältet, som med sin fantastiska skridskoåkning och teknik, varit den stora kreatören.

Så nu får Hellmyrs United lite ”rysk” hjälp i sitt motmedel mot Micha Svechnikov under ExTe Bandyhelg och Ljusdalspubliken får se en ytterst sevärd lirare på anrika Idrottsparken.

Text: Mikael Svärd