Skön seger i snöfallet på Lugnet

Bara ett mål i matchen mellan Falu BS Bandy och Ljusdals BK.
Och vem ska göra det målet om inte seriens skyttekung, Jonas Pettersson? – hans 17:e seriemål på de sex matcher som spelats.
Det slutade med seger 1-0 (1-0) i snömatchen på Lugnet.

LBK var förvarnat. Att det skulle bli en snömatch på Lugnet. Och därför var det bara att ta till den plan B som man förberedde sig på under fredagsträningen. Det vill säga att vara noggranna i sitt försvarsspel på det långa lyrspel som hemmalaget förväntades att ta till. Och att själva sätta upp mittfältaren Mattias Blom som target, det vill säga en bollmottagare på de långa lyrorna. Det gjorde Mattias Blom väldigt bra och han var också nära att få kröna sin insats, med ett mål, men hemmamålvakten Patrik Kaemmerlé räddade friläget.

I stort sett så var det ett prickfritt försvarsspel matchen igenom från LBK:s sida, trion i backlinjen, Mattias Sand, Johan ”Bejja” Berglund och Erik Olsson var stabila och de bollar som slank igenom så tog målvakten Jonas Svensson hand om. Jonas hade en del att göra under den första halvleken när Falun var rätt giftiga, åtminstone till att börja med, medan den andra halvan av matchen var rätt så lugn för hans del.

Det var hemmalaget som hade det mesta i chansväg till att börja med – om vi bortser från det fina läge som Jens Hermansson fick efter ett pass av Misha Svechnikov, bollen tätt utanför Patrik Kaemmerlés stolpe redan i den 3:e matchminuten – och på den andra sidan fick Jonas Svensson ta hjälp av ”sina bästa vänner” plus att han gjorde ett några riktigt vassa räddningar.

Var det ospelbart i drygt halva den första halvleken så blev snöfallet ett än större problem i den andra. LBK hade dock ett par riktigt vassa lägen att utöka sin ledning, Misha Svechnikov friläge, men sköt utanför och så friläget från Mattias Blom.
Segermålet då?
Jo, ett typiskt snövädersmål där Johan ”Bejja” Berglund skickade upp en långlyra mpt Faluns mål och där Jonas Pettersson satte dit klubban och styrde bollen i nät. Det målet, det som skulle bli segermålet, kom i den 37:e spelminuten.

– Jäkligt skönt att få vinna en sån här match. Vi visade bra attityd i hela laget och jag vill ge backlinjen, Jonas Svensson och Mattias Blom ett extra plus. En viktig och skön seger, sa LBK-tränaren Patrik Larsson.

Text: Leif Sundell
Fakta
Allsvenskan, Norra
Falu BS Bandy-Ljusdals BK 0-1 (0-1)
Målet: 0-1 (37) Jonas Pettersson.
Utv: Falun: 1 x 5, 1 x 10. LBK: 1 x 5, 2 x 10.
Hörnor: 5 – 2
Publik: 223.
Domare: Team Pavel Silinski.