Jesper Larsson ny i LBK

I söndags match med Snoddas BK – Bollnäs GIF:s utvecklingslag – mot WT Bandy.
Och i den 88:e minuten satte han en fin punkt med ett mål.
Tidigare i matchen hade Jesper Larsson, snart 20 år, svarat för tre assist i segermatchen.
På måndagskvällen klev han in i Ljusdals BK:s omklädningsrum.

Ljusdals BK har tidigt deklarerat att man varit på jakt efter en forward. Nu blev det inte så. Det kom en ytterhalv/mittfältare i går istället.
– Vi har ju tappat två spelare, Samuel Nyberg (har sagt upp sitt kontrakt) och Edwin Persson (handledsbrott) och är lite kort om folk och är väldigt känsliga för sjukdomar och skador. Därför har vi sonderat marknaden lite och nu har vi talangen Jesper Larsson på lån från Bollnäs resten av säsongen, förklarar klubbchefen Ola Bengtsson den sena värvningen.

Jesper Larsson, just det, det är LBK-tränaren Patrik Larssons son, som är fostrad i Bollnäs, men som spelade två säsonger i Sandvikens AIK:s ungdomsbandy (har SM-guld både i P 18 och P 20) i samband med studier på bandygymnasiet i stan, men som kom hem till Bollnäs igen inför förra säsongen och fick då ett A-lagskontrakt.
– Jag bedömde det som så att jag skulle utvecklas i den miljön med Hellmyrs, Berlin, Westh och grabbarna och det har jag gjort bara genom att träna med laget. Så mycket spel i A-laget har det inte blivit även om jag varit med i matchtruppen i de flesta matcherna. Det är i Snoddas BK jag fått min matchning, säger Jesper.

Nu blir det pendling till Ljusdal tillsammans med pappa Patrik, Marcus Wikman och Johan ”Bejja” Berglund, i vart fall den här säsongen ut.
– Så är läget just nu. Jag har kontrakt med Bollnäs över nästa säsong också och vi får avvakta vad gäller framtiden, säger Jesper.

I går kväll klev han alltså in i LBK:s omklädningsrum och kanske finns han med i matchtruppen redan på fredag – och lördag – när LBK möter först Peace & Love City och sedan Västanfors.
– Det får vi se, men det ska i alla fall bli spännande att komma till LBK, vad jag hört så är det ett härligt gäng och jag hoppas att jag får lite mer speltid här och fortsätta att utvecklas, säger Jesper som kommer att spela i en tröja med nummer 29 på ryggen.
– Jag har funderat till lite där, nian står för det tröjnummer som pappa Patrik alltid hade under sin karriär och tvåan för att Jesper är andra generationen Larsson, förklarar materialförvaltaren Joakim Bergius.

Text och foto: Leif Sundell