Christoffer visade vägen till en femetta

Som han har väntat.
LBK:s Christoffer Norgren.
Väntat på säsongens första mål.
Och, kanske framförallt, på utmärkelsen som ”matchens lirare” i hemmalaget.
– Jätteskoj förstås, sa Christoffer efter 5-1-segern mot UNIK.

LBK mot målsnåla UNIK. Jumbolaget UNIK som, hur konstigt det än kan låta, innan matchen var det lag som släpp in näst minst mål i serien efter LBK. Ett LBK som haft en liten knölig vecka med först ett snöfall som ”förstörde” en träning, sen några spelare sjuka och därefter kom kylan med allt vad det innebar av också ”förstörda” träningar och dessutom en uppskjuten match, den mot UNIK som nu till slut alltså blev av.

Och visst tog det sin lilla tid innan LBK-maskineriet tickade igång – ja, om vi bortser från det kanonläge som Marcus Wikman fick direkt i inledningen efter en pigg uppåkning av Christoffer Norgren. Det som såg ut som ett givet mål, blev till en hörna. Den första av 16 (!) hemmahörnor.

Just Christoffer Norgren var den som visade vägen i hemmalaget. Det var UNIK som tog ledningen efter knappa kvarten spelad genom nyförvärvet Viktor Broberg, men i den 21:a minuten kom en ny offensiv raid av ytterhalv Norgren, han kom runt på vänsterkanten och trädde in bollen bakom Jesper Bergelin.
– Det var säsongens första för min del och det kändes skönt att få göra det. Jag har kommit i det här lägena flera gånger, men inte fått in bollen, sa Christoffer som också fick utmärkelsen som matchens lirare i hemmalaget.
– Jätteskoj, det har varit lite tungt, lite upp och ner kanske man säga, men nu har jag lärt mig att vara på rätt ställe hemåt och sedan dra iväg framåt när tillfälle ges, sa Christoffer.

I förra matchen, den mot HaparandaTornio på bortaplan på nyårsafton så gick Jonas Pettersson mållös från planen – det var första gången i årets serie för seriens skyttekung. Den här gången blev det två mål. Först en straff fram till 2-1 (Misha Svechnikov fick klubban hakad efter en dribblingstur av bästa märke) och sedan fastställde ”JP” slutresultatet till 5-1 efter hörna. På egen hörnretur ska tilläggas.
Däremellan hade Emil Melin gjort 3-1 på hörna och Emil Woxberg 4-1.

– Inte så konstigt att det var lite trevande till att börja med tanke på den vecka vi haft, men vi var det bättre laget till slut och tar de två poäng vi var ute efter, sa LBK-tränaren Patrik Larsson.

Text: Leif Sundell

Foto: HG Eriksson

Fakta
Allsvenskan Norra
Ljusdals BK – UNIK Bandy 5-1 (2-1)
Målen: 0-1 (14) Viktor Broberg, 1-1 (22) Christoffer Norgren, 2-1 (33) Jonas Pettersson, str, 3-1 (55) Emil Melin, 4-1 (64) Emil Woxberg, 5-1 (72) Jonas Pettersson.
Utv, LBK: 1 x 10. UNIK: 3 x 10.
Hörnor: 16-5.
Publik: 449.
Domare: Team Stefan Johansson
.