Ny seriefinal för LBK

Seriefinal igen.
Nu mot serietvåan Falu BS Bandy
Men också en match där LBK kan fixa både kvalplats och serieseger.
En tvåpoängare innebär serieseger, ett kryss, åtminstone, en säkrad kvalplats.

Det har blivit små seriefinaler lite nu och då under den gångna säsongen för serieledande Ljusdals BK. Och nu är det dags igen.
Men inte bara det för på fredagskvällen kan både kvalplatsen och seriesegern säkras, men då krävs poäng i hemmamatchen mot Falu BS Bandy – ett lag som visat upp en stigande formkurva på sistone med fem inspelade poäng på de tre senaste matcherna.

Om LBK vinner mot Falun så betyder det att seriesegern säkras trots att två matcher återstår (Örebro (b) och Rättvik (h). Om det blir oavgjort så säkras kvalplatsen, men eftersom LBK har en överlägsen målskillnad jämfört med ”hoten” Nitro/Nora och Peace & Love City – så borde det räcka till serieseger också även om LBK skulle bli utan poäng i det två återstående matcherna. LBK har +51 och Nitro/Nora +7. Peace & Love City kan också blanda sig i seriesegrarstriden men då krävs det att Borlängelaget vinner sina fyra (!) återstående matcher (de har +8 i målskillnad) och då spelar man i så fall bort Nitra/Nora eftersom de möts i den här omgången.

Ingen i LBK-leden var, förstås, nöjda efter förlusten mot Gustavsberg i lördags. Inga hårda ord behövdes om varken det ena eller andra istället är man rörande överens om att man själva ska studsa tillbaka.
– Vi lägger den matchen bakom oss, egentligen finns det inga ursäkter, vi var inte bra så är det bara. Sen var det en massa saker runt omkring som inte var bra heller och vi kom inte upp i nivå. Vi har tappat lite ödmjukhet i vår defensiv, men det har vi pratat om och fixat till i veckan som gått, säger lagkaptenen, och försvarschefen, Johan ”Bejja” Berglund.

Ny seriefinal och nu kan ni fixa seriesegern via en tvåpoängare?
– Det är inget vi pratar om. Vi ska använda tiden och de tre matcherna som återstår av seriespelet till att komma i bästa slag till kvalet. Vi vet vad vi kan och dit ska vi igen tills det är dags.

Text: Leif Sundell
Bild: HG Eriksson