Femetta mot Falun gav serieseger

Önskereprisen.
Att, precis som förra säsongen, få seriesegerjubla i det egna omklädningsrummet.
Så var det då – så var det nu för LBK-spelarna.
Och kanske att glädjen var större nu än då med tanke på att det hackat lite i spelet efter nyår.
– Ja, men nu fick visa vilket bra lag vi är, sa tränaren Patrik Larsson efter den säkra 5-1-segern mot Falu BS i seriefinalen.

En tung förlust mot Gustavsberg senast. Det var tydligen vad som krävdes för att LBK skulle lyfta tillbaka till gammal gott slag, det vill säga till matcherna före nyår.
Den här gången tog alla spelarna seriefinalen mot Falu BS Bandy på allra största allvar, visade stort tålamod i det stora bollinnehavet när Falun satte det defensiva i första rummet och satsade på snabba spelvändningar, men det hjälpte inte. Hade LBK en inte alltför bra defensiv mot Gustavsberg så var det klockrent nu och utöver det sena straffmål som gästerna fick (Jesper Hvornum på övertid) så hade man i stort sett bara två chanser värda namnet, det var två bollar i målramen av Jesper Jacobsson, ett efter hörna och ett efter ett friläge.

Nä, LBK dominerade matchen totalt och framförallt den första halvleken var riktigt bra. Målmässigt var det jämnt fram till den 19:e spelminuten när Mattias Sand spräckte nollan efter en hörnretur, men bollinnehavet var stort innan det ledningsmålet så hade Misha Svechnikov, Olle Sundin och Jonas Pettersson varsin så kallad halvchans.

Sen kom det ett riktigt läckert mål när Edwin Nilsson hittade fram till Emil Melin som avslutade distinkt och sen blev det en händelserik avslutning på den första halvleken när först Jesper Jacobsson träffade ribban på en hörna, Jonas Pettersson hade ett jätteläge fram till 3-0 och sedan blev Misha Svechnikov hakad med straff som följd och då skrev Jonas Pettersson in sig i målprotokollet. Det gjorde han för övrigt en andra gång en bit in på den andra halvleken och det var lika med gardinen ner för gästerna.
Det var inte riktigt samma underhållningsvärde på den andra halvleken som den första, men ett nummer höll hög klass, det var när Marcus Wikman trollade sig fram på kortlinjen och spelade in till Emil Melin som bra hade att raka in bollen i nät och därmed blev han tvåmålsskytt.
– En gedigen insats rakt igenom och så här bra är vi när alla är bra. Vi har den tunga träningsperioden bakom om oss nu och nu ska vi avsluta seriespelet på bästa sätt, träna bra så att vi är redo för kvalet, sa Patrik Larsson innan han anslöt till seriesegrarfirandet.

Text & foto: Leif Sundell

Fakta
Allsvenskan Norra
Ljusdals BK – Falu BS Bandy 5-1 (3-0)
Målen: 1-0 (19) Mattias Sand, 2-0 (26) Emil Melin, 3-0 (42) Jonas Pettersson, str, 4-0 (58) Jonas Pettersson, 5-0 (85) Emil Melin, 5-1 (90+1) Jesper Hvornum, str.
Utv, LBK: 1 x 10. Falun: 2 x 10.
Hörnor: 9 -6
Publik: 506
Domare: Team Tomas Behlander.