Patrik Larsson tillbaka i LBK

Nån som kommer ihåg.
Om inte, gå tillbaka några veckor och kolla vad Patrik Larsson sa då i en intervju här på hemsidan.
En kort sammanfattning här:
”Tre och en halv säsong. Det fick räcka för tränaren Patrik Larsson i Ljusdals BK.
– Det är min jobbsituation det beror på, hur än gärna jag vill så får jag helt enkelt inte ihop det, sa Patrik.”
Nu är Patrik tillbaka i LBK.

Alla minns väl hur det slutade för Patrik Larsson i Ljusdals BK. Slutade i och med de två avslutade förlusterna i kvalspelet efter fyra raka segrar. LBK hade en skridsko i elitserien, men de två avslutade kvalförlusterna innebar att LBK spelar i Superallsvenskan kommande säsong.
Och länge stod man utan huvudtränare.
Gör det i och för sig än eftersom man nu har hittat en annorlunda lösning.

LBK ville ha Patrik kvar i klubben till den kommande säsongen också. Men Patrik sa nej.
– Fast egentligen ville jag också vara kvar, men jag fick inte ihop det jobbmässigt sett. Jag har blivit ensam ägare till det företag jag och två andra startade för några år sedan och vi är inne i en expansiv period och att då träna ett lag på en sån hög nivå som allsvenskan går inte, särskilt som jag har en massa mil att åka till och från varje träning och match. Därför sa jag nej till en fortsättning i LBK.

Men idag presenterade LBK dig som ny LBK-tränare?
– LBK kom tillbaka med ett nytt förslag, ett förslag där jag finns med, som en av tre i tränarstaben och blir så kallad matchcoach. Min roll blir att ha ansvar för matchning och resultat, det plus att jag kommer att vara med på en del träningar, åtminstone en i veckan. Vi blir ett ledarteam där Lännart Nilzon kommer att få mer ansvar när det gäller den dagliga träningen. Jag vet ju vad Lännart kan och känner mig trygg med honom. Jag tycker att LBK har hittat en riktigt bra lösning och jag ser verkligen fram emot att vara med i LBK och vara en del i de unga spelarnas utveckling.

Klubbchefen Ola Bengtsson har letat med ljus och lykta efter en ny tränare, men fått nej.
– Egentligen ville vi ju ha Patrik kvar och när jag skickade en ny trevare till Patrik, så sa han ja och det är jag riktigt glad för. Lännart Nilzon får ett större ansvar, Patrik blir matchcoach och kommer att vara med på en del av träningarna, det plus att vi letar ytterligare en person som ska ingå i vårt tränarteam, säger Ola.

Text: Leif Sundell