Fredrik Rexin hem till LBK

Länge såg det tungt ut vad gäller Ljusdals BK:s ledarstab.
Men nu har pusselbitarna fallit på plats och idag kan LBK presentera en namnkunnig ledartrojka i Lännart Nilzon, Patrik Larsson och nykomlingen i gänget, Fredrik Rexin.

Att Lännart Nilzon skulle vara kvar som barmarksanvarig i LBK har varit klart ett tag. Att Patrik Larsson skulle komma tillbaka till LBK i en ny roll blev klart på tisdagen.
Och i går, onsdag, fick LBK klart med Fredrik Rexin – den förre LBK-spelaren som lämnade LBK och Ljusdal för så där åtta år sedan.
– Det stämmer. Jag var en sväng till Gais som 19-åring, men kom tillbaka till LBK innan jag drog iväg på allvar. Då blev det spel i Ale/Surte och studier i Göteborg, berättar Fredrik.

När det gäller tränarbiten så gick Fredrik Rexin Svenska Bandyförbundets stora tränarutbildning för tre år sedan och i och med flytten till Stockholm så spelade han först en säsong i Tellus, blev året efter assisterande tränare och året efter det huvudansvarig tränare i klubben.
– Sen flyttade vi till Hudiksvall och i den vevan hörde Svenne (Olsson, reds anm) och då tränade jag Broberg under en säsong. Jag bor i Hudiksvall, har jobbet i Stockholm och det blev helt enkelt för mycket. Därför blev det bara en säsong i Broberg. Det gick inte att få ihop det helt enkelt.

Och nu blir det LBK?
– Jag har haft en dialog med Ola Bengtsson ett tag, men har sagt att jag inte kan ta mig på något huvudtränaruppdrag. Jag har lovat att hjälpa till en gång i veckan, kanske lite mer om det funkar.

Vad säger du om den trojka som du kommer att ingå i?
– Känns som en perfekt modell med duktiga tränare. Jag hade Lännart på bandygymnasiet och vet vad han kan. Patrik har jag inte hunnit att prata med, men jag har förstått att han också är duktig.

Vad är din styrka som tränare?
– Det ska väl inte jag säga, men jag har utbildad mig vad gäller ledarskap och i LBK ska jag hjälpa till med de unga spelarna. Jag menar, jag har varit ung själv och gjort en massa fel, förhoppningsvis kan jag berätta det för de unga så att det slipper göra samma misstag som jag.

Och som spelare?
– Rätt bra skott och att vara på rätt plats. När det gäller skridskoåkningen så har den kunnat vara bättre. Jag kanske slutade lite för tidigt (24 år), men valde att satsa på utbildning och det civila.

Och att komma till LBK?
– Det ska bli skoj eftersom det är min moderklubb.

Text: Leif Sundell