Godkänd matchpremiär för LBK

Same procedur as last year.
Därför att det blev 5-4-seger (3-2) för Sirius den här gången också i matchpremiären mot Ljusdals BK i Relitahallen, prevcis som ifjol.
Vi konstaterar också att släkten är värst – nyförvärvet Kalle Mårtensson svarade för tre av hemmalagets mål.
Att Jonas Pettersson målhunger sitter i – två den här gången.
Och att den helt nykomponerade LBK-backlinjen klarade sig med beröm godkänt.
– Vi bygger ju vårt defensiva spel med hela laget och det fungerade riktigt bra för att vara en första match, sa Patrik Larsson

Vilken början och vilket slut för Ljusdals BK i säsongpremiären mot Sirius i Relitahallen på lördagen.
Matchklockan hade inte ens tickat det första halvvarvet innan säsongens första mål satt där. LBK hade avslag, bollen gick bakåt till Olle Sundin som satte fart rakt igenom hemmalaget och satte bollen bakom hemmamålvakten Henrik Kjellsson.
Slutet då? Jo, det var nämligen inte långt borta att LBK kvitterat Sirius 5-4-ledning ett par gånger om under de två sista spelminuterna, men det slutade med hemmaseger. En rättvis seger, trots allt, sett över hela matchen. LBK:s båda målvakter, Jonas Svensson i den första halvleken och Axel Nilzon i den andra gjorde båda flera kanonräddningar och såg till att LBK, målmässigt sett, var med i matchen ända till slutsignalen.

Vi ska också säga att båda lagen ställde upp med flera av sina namnkunniga spelare på frånvarolistan. Sirius på grund av A och U 21-landskamper (Sverige-Finland) i Vetlanda och LBK som kom till spel utan den stora stjärnan Misha Svechnikov och nyförvärvet Artem Varlamov som inte anlänt till Ljusdal ännu. Varlamov ska, enligt uppgift, vara på väg till Sverige och anlända till Ljusdal under söndagen.
Nu fick hela LBK:s A-lagstrupp, det vill säga de fem juniorerna också, chansen att visa upp sig och det är bara att konstatera att alla gjort stora framsteg under sommarträningen
– En helt okej första match. Vi var lite i brygga i mitten på den andra halvleken, men gnuggar oss ur det och det var inte långt borta att vi fixat till ett oavgjort resultat i slutet, sa LBK:s Patrik Larsson.

I motståndarlaget Sirius handlade de mycket om LBK-bekantingarna Lars Fall och Kalle Mårtensson, Kalle som svarade för tre av Sirius fem mål.
– En bra insats både av oss och LBK för att vara lagens första matcher. Det är väl skoj att få göra lite mål, men man blev trött fort, sa Kalle om sin första match i Siriusdressen.

Text: Leif Sundell

Fakta
IK Sirius – Ljusdals BK 5-4 (3-2)
Målen: 0-1 (1) Olle Sundin, 1-1 (5) Kalle Mårtensson, 2-1 (19) Kalle Mårtensson, 2-2 (34) Marcus Wikman, 3-2 (35) Nils Bergström, 3-3 (49) Jonas Pettersson, 4-3 (60) Kalle Mårtensson, 5-3 (64) Simon Karlsson, 5-4 (85) Jonas Pettersson.
Utv, Sirius: 1 x 10. LBK: 1 x 10.
Hörnor: 8 – 5.
Publik: 141.
Domare: Mikael Hillerius