LBK-kryss mot finska mästarlaget

Två trötta lag.

Det finska mästarlaget Veiterä som legat i Sandviken i veckoslutet och, förutom träning, spelat två matcher innan söndagsmötet mot LBK. Och ett LBK som knappt hunnit att hämta sig efter urladdningen mot UNIK på lördagen. Ett LBK som kom med bara två (!) avbytare.

Men som kunde presentera två tvåmålsskyttar i den notoriske målskytten Jonas Pettersson och junioren Isak Flodberg som gjorde sina två första mål i A-laget. De två andra målskyttarna var Edwin Persson och Marcus Wikman.

Slutresultatet 6-6 (3-5).

Om man ändå ska göra sitt första mål i A-lagsdress så kan man väl lika gärna späda på med ett till.

Som junioren Isak Flodberg som äntligen fick sätta dig sitt första i den 54:e minuten och som betydde reducering 4-5 för LBK. Han gjorde det efter att ha ”bommat” två jättelägen i den första halvleken. Det andra målet betydde sedan kvittering till 5-5 i de  71:a minuten när han först plockade ner en lyra bakom det finska försvaret och sedan satte bollen förbi målvakten Miika Kontraa.

– Jag tyckte det var lika bra att göra två så var det gjort också, sa Isak som följde med A-laget till Sandviken trots att P 18-laget hade match i Edsbyn.

Att LBK P18 spelade i Edsbyn och Kalle Jonsson vilade innebar att LBK bara hade två avbytare med sig till Sandviken och när sedan Artem Varlamov fick kliva av planen i början av den andra halvleken efter en omild behandling av en Veiteräspelare så hade LBK bara en spelare på avbytarbänken.

– Skönt att följa upp vår fina insats mot UNIK med ännu en bra prestation. Den andra halvleken var riktigt bra, sade Patrik Larsson.

En riktigt bra andra halvlek som sagt. I den första var det däremot lite svajigt och efter ett tidigt LBK-mål (Edwin Persson bökade in bollen från nära håll) så hade man svårt att freda sig mot Veiteräs raka spel och ett tag stod det 4-1 till det finska mästarlaget. Innan paus hyfsade LBK till siffrorna till 3-5 och i den andra halvleken tog det lite slut på Veiteräs ork, det i kombination med att LBK då fick bättre ordning på sin defensiv. Axel Nilzon fick också göra några fina räddningar. LBK vann den andra halvleken med 3-1 och det var Jonas Pettersson som fixade kvitteringen till 6-6 med sitt andra hörnmål.

– Som jag sagt tidigare så är vi mitt i ett nybygge och det växer fram mer och mer. Det här kommer att bli bra, sa Patrik Larsson.

Veiterä förlorade fredagsmatchen mot Falun med 4-6, men vann mot IK Tellus med samma siffror i lördags. Nästa match för LBK är den andra omgången i Supercupen mot Gustavsberg i Uppsala (Relitahallen) på lördag.

Text o foto: Leif Sundell

Fakta

Ljusdals BK – Veiterä 6-6 (3-5)

Målen: 1-0 (5) Edwin Persson, 1-1 (9) Aleksi Sreppänen, 1-2 (11) Aleksi Sreppänen, 1-3 (25) Eetu Pehkuri, 1-4 (27) Tero Limatainen, 2-4 (31) Jonas Pettersson, 3-4 (33) Marcus Wikman, 3-5 (40) Janne Hauska, 4-5 (54) Isak Flodberg, 5-5 (71) Isak Flodberg, 5-6 (82) Tero Limatainen, 6-6 (85) Jonas Pettersson.

Utv, LBK: 1 x 10. Veiterä: 3 x 10.

Hörnor: 4 – 5.

Publik: 28.

Domare: Team Andreas Broberg.