Vilken vändning av LBK

Det var en vändning som hette duga.
Efter 24 minuter låg nämligen LBK under med 0-3 mot Gustavsberg i Supercupmatchen i Relitahallen.
Men LBK vände och vann med 5-3 (3-3).
Jonas Pettersson gjorde tre av målen, Isak Flodberg och Edwin Persson de två andra.
– Imponerande talangutveckling i föreningen, sa LBK-tränaren Patrik Larsson efter segern och sex juniorer i matchtruppen.

Å, detta Gustavsberg.
Minns ifjol när LBK, i seriemötet hemma på IP, åkte ifrån till 4-0 efter 10 minuter, men att resten av matchen slutade 6-6, seger till slut ändå för LBK med 10-6.
Men så den där mystiska seriereturen på Visätra IP i Huddinge när Gustavsberg fightades för livet för att fixa en kvalplats och vann med 5-4.

Och vad ska man då säga om mötet i Relitahallen på lördagen. LBK började rätt bra, men efter 24 spelade minuter ledde Gustavsberg med 3-0. Den, återigen, nya LBK-backlinjen (Erik Olsson högerback, Mattias Blom libero och Elias Schröder högerback) hade inge lätt uppgift för det var tre riktigt läckra mål som ”Gurraberg” bjöd på. Och laget spelade smart, så länge man orkade.
Direkt efter det här tredje målet tog LBK timeout och efter det blev det uppryckning, både spel och målmässigt, Jonas Pettersson satte 3-1 på straff, Isak Flodberg 3-2 efter en framspelning av Marcus Wikman och Edwin Persson svarade för kvitterinsgmålet. Sen hade LBK två riktigt fina lägen till innan pausvilan, men då var målvakten Pete Päätneimes benskydd i vägen.

I den andra halvleken blev det mer avvaktande spel. LBK hade sina chanser, en boll i mål också som dömdes bort för offside, men Gustavsberg hade fler farliga lägen fram till det att Jonas Pettersson prickade ribban. Och i anfallet efter kom det att handla om ”JP” igen, då plockade han ner en långboll, vände runt och satte bollen i nät framtill ledning 4-3. Och det kom ytterligare ett mål från Jonas Pettersson i den 89:e minuten. Seger 5-3.

LBK mot föryngring alltså. För i laget mot Gustavsberg så hittade vi sex juniorer, Edwin Persson, Isak Flodberg, Marcus Öhman, Elias Swartswe, Elias Schröder och Noa Djäkner. Noa Djäkner, 15 år, som fick göra A-lagsdebut med några minuter kvar. Och det var inte långt ifrån att han fått göra mål också.

På frånvarolistan i LBK fanns Misha Svechnikov, Artem Varlamov, Emil Melin och Kalle Jonsson.

Fakta
Gustavsbergs IF – Ljusdals BK 3-5 (3-3)
Målen: 1-0 (8) Marcus Karlsson, 2-0 (11) Anton Engström, 3-0 (24) Johan Lindqvist, 3-1 (27) Jonas Pettersson, str, 3-2 (32) Isak Flodberg, 3-3 (39) Edwin Persson, 3-4 (82) Jonas Pettersson, 3-5 (89) Jonas Pettersson.
Utv, GIF: 3 x 10. LBK: 3 x 10.
Publik 42.