En blandning av syd och nord – nya Bandyallsvenskan!

Svenska Spel tror på Ljusdals BK.

Men tränarna i Bandyallsvenskan har Nässjö IF som favorit till seriesegern.

Att inte tränarna tror på LBK kan förstås bero på lagets lite knöliga försäsong där bland annat Misha Svechnikov saknats på grund av skada.

Hur som helst så drar seriespelet i gång på lördag när LBK på nytt den här säsongen möter Gustavsberg.

Nya Bandyallsvenskan. En blandning av syd och nord.

För efter förra säsongen så blev de två allsvenska serierna en. En serie med 16 lag och där det bildats en söder och en norrpool. För LBK:s del så innebär det dubbelmöten mot Gustavsbergs IF, UNIK, Peace & Love City, Falu BS, Örebro SK, NitroNora BS, Västanfors IF.

Och de fyra söderlagen Nässjö IF, Tranås BoIS, Gripen Trollhättan BK och IFK Kungälv blir det matcher hemma på IP medan det väntar bortamatcher mot Lidköpings AIK, IF Boltic, ÅbyTjureda IF, Frillesås BK.

Svenska Spels oddssättare tror alltså på att Ljusdals BK, precis som förra, säsongen, står som seriesegrare. Men minns då att LBK stupade i kvalet, trots fyra raka segrar.

Då hade LBK att möta det Nässjö (vann båda matcherna) som nu nämns som favoriter till seriesegern. I alla fall hos sex av tränarna för de övriga lagen i serien. Det efter en finfin försäsong, med bland annat seger i de allsvenska lagens egna cup, Supercupen. Först slog smålänningarna ut Falu BS i semifinal och sedan vann man finalen mot hemmalaget Örebro.

På lördag drar den nya spännande Bandyallsvenskan igång och för LBK:s del väntar ny match mot Gustavsberg. Det Gustavsberg som LBK först vann mot i gruppspelet i Supercupen, 5-3 (efter underläge 0-3) och sedan blev det vinst också i ExTeCupen med 3-1 (2×30 min). LBK börjar serien hemma på IP.

LBK har alltså haft en lite stökig försäsong, men imponerade i genrepet mot Peace & Love City för en vecka sedan, 10-1.

– Vi hade definitivt haft en annan bild av försäsongen än den nu blivit. Nya Bandyallsvenskan innebär absolut en statushöjning med många bra lag och det finns inte utrymme att tappa så många poäng. Gripen, Kungälv, Falun, Örebro och Nässjö är lag som säkert kommer att vara med högt upp i tabellen och däruppe vill vi förstås också vara,  säger Patrik Larsson.

Text: Leif Sundell  Foto: HG Eriksson

 

xxxxxxxxxxxxxxx

Vinnaren av Bandyallsvenskan går direkt upp till Elitserien medan tvåan och trean får kvalspela mot lag 12-13 från Elitserien. Lag 14 i Elitserien åker ur direkt.