Kapten Olle visade vägen i premiären

Först var lagkapten Olle Sundin nära att bli syndabock.

Sen visade han vägen och gjorde LBK:s första seriemål, 1-0,  för säsongen redan i den andra spelminuten. Och fanns det några premiärnerver hos LBK:arna så löstes de upp i och med det tidiga målet.

Det blev förresten ett mål till också från Olle Sundins klubba i segermatchen, 8-3 (6-1), mot Gustavsberg.

– En bra första halvlek med bra passningsspel och många fina anfall och då hade Gustavsberg svårt att hänga med, sa Olle som också fick priset som matchens lirare i LBK.

Det var nästan kalkerpapper på.

Det vill säga när det handlade om seriemötet från förra säsongen mot Gustavsberg. Den gången ledde LBK med 4-0 efter tio spelade minuter och 6-2 i paus. Den andra halvleken slutade då 4-4, det vill säga 10-6 till LBK.

Den här gången tog matchen i princip slut efter 25 spelade minuter – då trädde Marcus Wikman in bollen bakom gästernas målvakt, Pete Pättiniemi fram till ledning 5-0.

Paussiffrorna skrevs sedan till 6-1 och den andra halvleken slutade oavgjord också den här gången, 2-2. Slutresultat 8-3 och en, på det stora hela, helt okej seriepremiär för LBK:s del. Man skulle kunna säga en god fortsättning på genrepet mot Peace & Love City för en vecka sedan (10-1).

– Det är lite speciellt med en seriepremiär, lite spänt så, men vi gjorde en riktigt bra första halvlek, sa Olle Sundin.

Men precis som i matchen i Supercupen så var det inte långt borta att Gustavsberg överraskat LBK den här gången också. Direkt efter avslag gick bollen bakåt och då störtade Axel Jonsson (lånet från Tellus), på en långlyra och just Olle Sundin missade lite i nedtagningen och Axel Jonsson fick friläge, men då räddade Jonas Svensson.

Man kan definitivt säga att kapten-Olle sedan visade vägen åt det andra hållet istället, 1-0 efter 1.44, ett skott från vänstervinkel, och sedan gjorde han LBK:s tredje mål också, en hörna mellan benen på Gustavsbergsmålvakten.

Och i det här skedet av matchen var gästerna riktigt illa ute – 3-0-målet kom i matchens 20:e minut, 4-0 i 22:a (Jesper Norrman), 5-0 i 25:e (Marcus Wikman) – men stoppades upp i och med den timeout som laget tog efter det. Det slutade med hemmaseger 8-3 efter en mindre underhållande andra halvlek.

– Vi vinner den här matchen i den första halvleken, sen slår vi av i den andra, men en stabil insats, sa Patrik Larsson.

Kollegan i Gustavsberg, ex-ljusdalingen Jonas Lindqvist, var inte direkt nedslagen, trots premiärförlusten.

– Det är inte LBK som vi ska ta poäng av, dom ska ju vara ett topplag i serien, medan vi lär får kriga på den nedre halvan. Resultatet är jag förstås inte nöjd med, men prestationen var rätt bra med  tanke på förutsättningarna. Vi har ont om spelare och får hela tiden lita till lån från Hammarby och Tellus.

Text: Leif Sundell  Foto: HG Eriksson

 

Fakta

Ljusdals BK – Gustavsbergs IF BK 8-3 (6-1)

Målen: 1-0 (2) Olle Sundin, 2-0 (15) Marcus Wikman, 3-0 (20) Olle Sundin, 4-0 (22)  Jesper Norrman, 5-0 (25) Marcus Wikman, 5-1 (32) Niklas Norevik, 6-1 (39) Jonathan Sundberg, 7-1 (57) Jonas Pettersson, 8-1 (79) Emil Melin, 8-2 (82) Carl Brohäll, 8-3 (89) Anton Engström.

Utv, LBK: 3 x 10. Gustavsberg: 3 x 10.

Hörnor: 11 – 7.

Publik: 544.

Domare: Team Gustav Bortas.