Leif fyller 70 – och listar 10 starka LBK-minnen!

,

Normalt skriver Leif Sundell bland annat på LBKs hemsida, men idag tänkte vi att vi vänder på det hela i samband med hans födelsedag. Stort Grattis säger vi på 70-årsdagen!

Leif har ju följt LBK under många år, inte minst i sin gärning som sportjournalist på Ljusdals-Posten – och vi passade på att be honom lista 10 starka LBK-minnen och kort även berätta vad LBK betytt för honom!

10 snabba LBK-minnen över en kopp kaffe på IP:

  1. SM-finalen och SM-guldet 1975, ”…då var jag inte i tjänst utan bara glad supporter!”
  2. Bragdvändningen i Elitseriekvalet 2013, LBK-Örebro 8-2. LBK måste vinna med 5 bollar för att säkra elitseriekontraktet, och låg under med 0-2 efter en halvtimme…
  3. Elitserieavancemanget 2012, LBK-Örebro 4-3. Över 3100 personer på IP och LBK tog sig tillbaka till Elitserien efter 5 år i Allsvenskan.
  4. LBK-Selånger 5-5, måste ha varit i slutet på 70-talet. LBK låg under med 3-5 när det var två minuter kvar och ”alla” hade gått hem – utom Tord Amré som avslutade med 2 snabba mål och även då säkrade kontraktet i högsta serien.
  5. En avgörande kvalmatch mot Bollnäs borta i början på 90-talet. ”Jag minns särskilt Mats-Olov Henriksson som satt bredvid på pressläktaren och kommenterade åt Sveriges Radio. Bollnäs hade ett läge i slutet, och hade den suttit hade Bollnäs spelat i högsta serien. Den gick decimetern över och Mats-Olov utbrast ett något partiskt ”-Jaaaa…!””
  6. De klassiska kvartsfinallottningarna i mitten på 80-talet. LBK och Boltic var under några år säkert Sveriges två bästa lag, där LBK lottades mot blivande SM-finalvinnarna från Karlstad minst 3 år i rad…!
  7. De ”tunga” ryska värvningarna i början på 90-talet, ”…tänker på Zimin, Maxim, Misha och Juriev – inga dåliga spelare!”
  8. Den store LBK-kämpen Örjan Modin, ”…minns en liten händelse av alla som säger det mesta, när Örjan slog in en hörna med en hand med en skada på den andra handen…!”
  9. Tobbe Ek. ”Behöver väl inte säga så mycket, stor, stark genombrottsspelare som tränade hårt och spelade i högsta serien både i bandy och fotboll (AIK, Sundsvall)…
  10. ”Allt det som jag missat här, inte minst Cupen och alla minnen kring den!”

Till sist Leif, vad har LBK betytt för dig?

”-LBK och Cupen (Daf, Dex, World Cup) har ju betytt otroligt mycket. Det har gjort att jag har haft ett väldigt trevligt jobb på Ljusdals-Posten genom åren, och att jag är med och hjälper till idag genom att bl a skriva på LBKs hemsida är ett sätt att tacka!”

Vi var inne på att göra en 70-i-topp-lista – det skulle nog inte vara omöjligt att få till, men det skulle krävas några koppar kaffe till så håll till godo med en ”spontan” 10-i-topp!

Återigen – stort Grattis på 70-årsdagen, Leif!