Rapport från årsmötet – tufft men positivt!

,

I tisdags kväll höll LBK årsmöte i ”bastuvärmen” i LjP-tältet på anrika Idrottsparken! Här är en kort rapport från ett riktigt bra, lugnt årsmöte som andades optimism!

Årsmötet leddes med stabil hand för tredje året i rad av vice kommunalrådet Sören Görgård. Avgående ordförande Anna Nordlund berättade om året som gått och sammanfattade verksamhetsberättelsen. A-laget slutade till sist 4a i den nya, intressantare och tuffare Bandyallsvenskan, ynka 1 poäng från kvalspel till Elitserien. Men LBK är mycket mer än a-laget, och fokus har också legat på att utveckla vår roll i samhället och våra barn och ungdomar.

Lennart Bennermo redogjorde för det ekonomiska utfallet. Det har varit ett tufft år som slutade med ett minusresultat på 283000kr. Det i sig är ju inte positivt, men det konstaterades i år att det ”enkelt” kan kopplas till a-lagets säsong resultatmässigt. Publiktapp på ca 200000kr (och medföljande uteblivna intäkter på kringförsäljning och LjP-tältet) och utebliven kvalbonus (i befintliga sponsoravtal) på ca 100000kr har gjort den stora skillnaden. Ett LBK i toppen redan i början av serien och minst ett kvalspel, vilket är ambitionen framåt också, samt ett arbete som redan gjorts på kostnadssidan gör att analysen ändå var ”positiv” och att kontrollen på ekonomin är god i ett skuldfritt LBK. Då ska vi också komma ihåg en stor satsning/investering för LBK den gångna säsongen i ett helt nytt P18-lag som spelat i Elitserien. Sponsorintäkterna ökade dessutom något jämfört med förra säsongen, vilket vi är otroligt glada och tacksamma över.

En i stora delar helt ny styrelse valdes, och kommer att presenteras närmare framöver. Positivt är att den nu består av sju personer, jämfört med gångna säsongens fem. Så här ser LBK-styrelsen ut inför säsongen 18/19:

  • Stefan Nilsson, ordf
  • Ulf Cigén
  • Jan-Erik Mårtensson
  • Filip Högberg
  • Johan Jansson Hydling
  • Christina Embretsen
  • Maria Rosén

Verksamhetsberättelsen och årsredovisningen finns på LBKs kansli för den som vill ta del av den!

Anna Nordlund avtackades för ett riktigt bra jobb, där hon nu vill ta en annan arbetsroll på ungdomssidan i LBK. Hon vill även hålla i den starka närvaro hon haft, och LBKs kontakt, med Allsvenska Serieföreningen (ASF) och bandyförbundet, och har därför tackat ja till en plats som suppleant i ASFs styrelse. Anna själv höll i avtackningen av avgående ledamöter Katarina Svender, Tony Andersson och Victor Pege.

Till sist hälsar vi alla nya krafter i LBK varmt välkomna!

Ha en fortsatt trevlig sommar!