LBK:s målsättning spikad!

,

Ljusdals BK – favoriter till seriesegern i Bandyallsvenskan.

Så hette det inför den förra säsongen. Hur det gick vet vi.

I år då?

Jo, LBK tillhör förstås favoritskaran nu också om man frågar de andra lagen i serien.

Efter träningslägret hos Guldpartner Koppars i Säljesta den gångna helgen  skulle vi få veta lagets egen målsättning.

Same procedure as last year.

Det vill säga att Ljusdals BK:s A-trupp satte sig på cyklarna (på fredag eftermiddag) och via lite krokiga vägar tog sig till Koppars i Säljesta, Järvsö, för tre dagars träningsläger.

Spelarna var indelade i fyra grupper och hade att lösa en del uppgifter både på vägen till Koppars – och på ort och ställe. Vi ska redan nu säga att fortfarande räknar lagledningen Heeger/Nilzon på vilken av grupperna som egentligen vann det hela efter det digra programmet.

– Första besöket gjorde vi hos en av våra huvudpartners, ExTe i Ygskorset, där det handlade om en stafett runt deras egna motionsbana, en stafett med en inlagd bollkastning, berättar tränaren Andreas Heeger.

Efter det gick cyklingen vidare till Järvsö där lagen hade att springande ta sig upp för den tuffa trappstigen och väl upp skulle man lösa ett klurigt mattetal. Inte så lätt när man är helt utpumpad skulle det visa sig.

Nästa stopp blev hos en annan av klubbens samarbetspartners, Destination Järvsö, där det handlade om frågesport. Lätt för vissa, lite svårare för andra.

Väl på Koppars väntade träning i tävlingsform både under fredagseftermiddagen och lördagen. En hel del av de tuffa övningarna skedde i älven (Ljusnan) med bland annat en stafett dragandes på gummidäck både i blötan och på land.

– Vi hade teoripass också där vi pratade värdegrunder, hur vi ska spela vår bandy och hur vår målsättning ska vara. Alla grupper var eniga om att vi vill vinna alla matcher. Vi var förresten eniga om allt, till exempel att vi ska jobba för varandra och göra vårt bästa för att göra våra lagkompisar bättre. Visst, vi kan mycket väl stå där som vinnare av serien, det har vi kapacitet för, men vår målsättning blir att vi ska utvecklas! Det kanske låter tråkigt, men vi har ett väldigt ungt lag och vi tycker att det vore fel att lägga en seriesegrarpress på dom, säger Andreas Heeger.

Text: Leif Sundell, Foto: H-G Eriksson