Tränarsnack inför helgens matcher mot Åby/Tjureda & Lidköpings AIK

,

Ljusdals BK (Foto: H-G Eriksson)

Det är ett intensivt matchande för LBK just nu och i helgen väntar två nya drabbningar. På lördag tar Ljusdal emot serieledarna Åby/Tjureda och mindre än ett dygn senare väntar Lidköpings AIK, ett lag som för närvarande ligger på femte plats precis före Ljusdal.

Eftersom tränaren Lännart Nilzon känner laget allra bäst så vänder vi oss till honom för att få senaste uppdateringen inför helgen:

Två tuffa matcher väntar i helgen mot serieledarna Åby/Tjureda på lördag och Lidköpings AIK på söndag. Hur får ni stopp på segermaskinen Åby/Tjureda?

Vi behöver göra en i stort sett prickfri defensiv insats och vara delaktiga på många håll i vårt offensiva spel. 

Lidköping ligger tabellplaceringen precis före Ljusdal, kan du berätta mer om detta lag?

De har många bra spelare i LAIK  och Christoffer Norin (utlånad från Villa-Lidköping, som LAIK har samarbetsavtal med) är en av flera som sticker ut.

Är alla spelare friska inför helgen eller blir det några förändringar i laget?

Vi ställer upp med det lag vi önskar, dvs alla är friska och spelsugna!

Juniorerna hann även spela seriefinal mot Edsbyn på onsdag kväll. Har de hunnit återhämta sig från denna snörika tillställning?

Våra P18-spelare fick stå över torsdagens pass för att återhämta sig efter den häftiga matchen mot Edsbyn, dom är redo för nya uppgifter inför helgen. 

Ljusdals P18 (Foto: H-G Eriksson)

Det var 457 på läktarna under just denna P18-match, kan ni matcha den publiken i helgen?

Väldigt roligt att P18-laget drog så mycket publik och vi hoppas vi kan komma upp på minst samma nivå på våra matcher i helgen. 

Hur ser upplägget ut vad gäller mat och återhämtning när ni spelar två intensiva matcher inom loppet av tjugofyra timmar?

Det gäller att fylla på med tillräcklig energi under hela helgen och vi försöker vila så mycket vi bara kan mellan matcherna.

Avslutningsvis, det är svenska kyrkan som är söndagens matchvärd och det blir bl.a. mässa i LBK-tältet före matchen. Hinner laget dricka kyrkkaffe och äta kyrkkorv innan matchen?

Vi kommer att närvara de första femton minuterna för att sedan fortsätta uppladdningen på vanligt sätt.

Stort lycka till!!

/L-B Kå